Victor Vogelzang

Victor Vogelzang is werkvoorbereider in de tenderfase

Zijn afstudeerstage bij Ballast Nedam Park & Connect beviel zo goed dat hij besloot om te blijven werken. Momenteel werkt hij als werkvoorbereider op de tenderafdeling en binnenkort start hij op een project in de uitvoering.

Eigenlijk zou Victor pas in september 2022 beginnen, maar halverwege augustus was hij al hard nodig voor een tender en startte hij twee weken eerder. Victor vertelt hoe zijn baan bevalt en hoe het is om in een team aan tenders te werken.

Hoe was het om bij Ballast Nedam te starten?

Dankzij mijn begeleiding en de sfeer in het team beviel mijn afstudeerstage mij zo goed dat ik hier daarna ben blijven werken. Vooral de missie en visie van Ballast Nedam Park & Connect, met daarin veel aandacht voor modulair en circulair bouwen, sprak mij erg aan. Dat is een belangrijke schakel in ons verduurzamingstraject.

Is de baan zoals je vooraf had gedacht?

In een eerdere stage had ik al bij een bouwbedrijf gewerkt, dus ik wist ongeveer wat ik kon verwachten. Wat ik niet direct had verwacht is dat er zoveel naar mijn technische kennis werd geluisterd en dat ik daarin zo serieus werd genomen. Het werd meegenomen in de overleggen en plannen, dat was leuk om te merken.

Wat trekt je het meeste aan in je werk?

Het sparren over hoe we een ontwerp gaan bouwen vind ik het leukst. Hoe gaan we alles wat we besproken hebben vertalen in een ontwerp en uitwerken tot een daadwerkelijk geheel? Daarnaast vind ik het leuk om het verhaal van de onderaannemers te horen en bij hen langs te gaan.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben altijd trots als we een tender gewonnen hebben. Dat heb ik zelfs een keer gevierd met vrienden. Ik weet nog goed dat mijn manager mij toen opbelde om het goede nieuws te vertellen, een mooi moment was dat. Het was echt een teamprestatie. Ik haal daar veel energie uit.

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

Ik heb de ambitie om projectmanager te worden. Dat is mijn stip op de horizon. Binnenkort ga ik op een project werken waar de uitvoering gaat starten. Met mijn voeten in de modder, daar heb ik echt zin in. Bovendien is het altijd mogelijk om binnen Ballast Nedam over te stappen op een ander organisatieonderdeel. Werken in het buitenland kriebelt altijd een beetje bij mij en die stappen zijn ook eventueel mogelijk. Kortom: ik kan nog alle kanten op!

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures