Tim Adema

‘Met de mensen van Ballast Nedam had ik meteen een klik’

Midden in coronatijd zocht Tim Adema naar een afstudeerstage voor zijn hbo-bachelor Finance & Control. Hij ging met een aantal bedrijven in gesprek, maar had de beste klik met Ballast Nedam. De keuze was dus snel gemaakt.

Na zijn afstuderen in 2021 is Tim bij Ballast Nedam blijven plakken. Inmiddels werkt hij als junior controller en rondt hij momenteel de eenjarige master Data Driven Business af. Tim vertelt hoe het is om werk en studie te combineren en waarom hij de bouwsector zo leuk vindt.

Dat zal wel druk zijn, werken en studeren tegelijkertijd?

“Eigenlijk valt het me heel erg mee. In het eerste half jaar werkte ik maar één dag in de week. Toen was het dus eigenlijk meer een heel leuke bijbaan, waar mijn studiegenoten een tikkeltje jaloers op waren. Sinds februari 2023 werk ik vijf dagen: vier dagen op kantoor in Nieuwegein en één dag op project A24 Blankenburgverbinding in Rotterdam. En daarnaast ben ik mijn scriptie aan het schrijven.”

Het einde is dus in zicht?

“Ja als het goed is, studeer ik aan het einde van de zomer af. Ik ben heel blij dat ik deze master heb gevolgd en dat ik daarnaast bij Ballast Nedam kon blijven werken. Het is een perfecte aanvulling want ik kan alles wat ik heb geleerd direct toepassen in mijn baan. Daarin speelt data natuurlijk ook een grote rol.”

Kun je daar een voorbeeld van geven?

“Door de coronapandemie en de geopolitieke situatie in Oekraïne zijn de prijzen flink gestegen. Met behulp van data kunnen we de extra kosten in kaart brengen en vervolgens doorberekenen. Wat ik na mijn afstuderen ga doen? Ik blijf bij Ballast Nedam en ga fulltime op verschillende afdelingen werken. Zo ga ik bijvoorbeeld starten in het team van een nieuw finance project, waarbij we een nieuw systeem gaan introduceren. Er zijn zoveel mogelijkheden bij Ballast Nedam en met deze master op zak kan ik nog meer kanten op.”

De match met Ballast Nedam blijft dus bestaan!

“Ja, zeker weten. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. De sfeer is goed, ik heb leuke collega’s en er is veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik ben nu aan het rondkijken bij verschillende afdelingen van Ballast Nedam, om een beeld te krijgen van mogelijke functies. Een baan als project controller lijkt me wel wat, maar dan moet ik eerst nog wat meer ervaring opdoen.”

Hoe ben je eigenlijk in de bouwsector beland?

“Toen ik in derde klas van de havo mijn profiel moest kiezen, twijfelde ik tussen economie en techniek. In de bouw komen die twee dingen samen. Ik vind het mooi om te zien hoe een gebouw uit de grond wordt gestampt. Of welke technische hoogstandjes Ballast Nedam realiseert, bijvoorbeeld bij project A24 Blankenburgverbinding. Tegelijkertijd vind ik het heel leuk om met cijfertjes bezig te zijn, zoals ik nu doe in mijn werk.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures