Renske Tjoelker

HR-adviseur Renske: ‘Dit is echt mijn droombaan’

Hoewel ze nog niet zo lang bij Ballast Nedam werkt, weet ze nu al 100 procent zeker dat ze er helemaal op haar plek zit. Renske Tjoelker is sinds 1 december 2021 HR-adviseur bij Ballast Nedam Materieel.

Een uitdagende functie met veel vrijheid. Precies wat Renske zocht. 

Waarom solliciteerde je bij Ballast Nedam?

“Na mijn hbo-studie Personeel & Arbeid heb ik tien jaar als HR-adviseur bij logistieke bedrijven gewerkt. Daarna ben ik ruim twaalf jaar zelfstandig coach en trainer geweest. Maar toen kwam corona en liepen de opdrachten terug. Ik ging tijdelijk aan de slag bij de GGD. En hoewel ik altijd zei dat ik nooit meer in dienst wilde, merkte ik dat ik het werken in een team juist erg gemist had. Dus toen ik een vacature zag bij Ballast Nedam, heb ik meteen gesolliciteerd.”

Was dat een goed besluit?

“Ja, absoluut. Ik vind de bouwsector heel tof. Lekker direct, praktisch en snel. En ik vind mijn functie ontzettend leuk en afwisselend. Zo maak ik als HR-adviseur bijvoorbeeld ook deel uit van het managementteam van Ballast Nedam Materieel. Het is heel fijn dat iedereen HR serieus neemt en me als een volwaardige sparringpartner ziet.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Eens in de twee weken zit ik een dag op de vestiging in Maarssen en eens per kwartaal in Sittard. Maar ik werk hoofdzakelijk in Almere. Daar heb ik mijn eigen kamer waar iedereen altijd mag binnenlopen met vragen. Verder ondersteun ik managers en voer ik sollicitatie- en exitgesprekken. Ook ben ik bezig om de beoordelingscyclus te verbeteren en het ziekteverzuim te verlagen. Mijn doel is dat medewerkers zich nóg meer thuis voelen in de organisatie.”

En, lukt dat een beetje?

“Ja, volgens mij wel. Ik hoor in ieder geval dat veel collega’s blij zijn dat Ballast Nedam Materieel weer een HR-adviseur heeft bij wie ze makkelijk terecht kunnen. Het is mooi om te zien dat een menselijke benadering veel effect heeft, bijvoorbeeld bij frequent verzuim. Als je niet meteen met het vingertje gaat wijzen maar eerst vraagt wat er speelt, levert dat vaak veel meer op. Laatst zei een medewerker dat ie zich echt gehoord en gezien voelde. Dat vond ik een groot compliment.”

Hoe word je uitgedaagd in je werk?

“Op allerlei manieren. Ik heb veel vrijheid en kan van alles naar me toe trekken. Zo heb ik de nieuwsbrief nieuw leven in geblazen, hou ik social media bij en ben ik in het managementteam gestart met een coachingstraject over leiderschap en hoe we met elkaar omgaan. Ja, ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Schrijf maar op dat dit mijn droombaan is.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures