Olaf van der Hooft

Elektromonteur Olaf rijdt het hele land door

Onze projecten kunnen pas van start als Olaf en zijn collega’s op de bouwplaats zijn geweest. Zij leggen namelijk alle benodigde elektra- en wateraansluitingen en data-installaties aan en plaatsen de bouwketen.

Olaf van der Hooft is opgeleid als elektromonteur, maar door zijn jarenlange ervaring op de bouwplaats is hij inmiddels ook goed thuis in andere disciplines. Hij vertelt wat hij allemaal doet bij Ballast Nedam Materieel en hoe het hem bevalt.

Wanneer en waarom koos je voor Ballast Nedam?

“Dat was in 2016. Ik was net klaar met mijn studie en op zoek naar een baan. Toen ik door Almere liep, zag ik op het raam van een uitzendbureau staan: ‘Elektromonteurs gezocht’. Hee, daar moet ik zijn, dacht ik. Ik liep naar binnen en besloot meteen te solliciteren. Toen wist ik trouwens nog niet dat het om Ballast Nedam ging.”

Wanneer hoorde je dat?

“Na het eerste gesprek bij dat uitzendbureau, want toen moest ik nog op gesprek bij Ballast Nedam Materieel. Ik had er direct een goed gevoel bij, al twijfelde ik wel of de bouw wat voor mij was. Dat komt omdat ik stage heb gelopen in de bouw en ik dat een beetje saai vond. Maar toen werkte ik vooral met vaste installaties, dus heel wat anders dan wat ik nu doe. Mijn huidige baan is allesbehalve saai.”

Wat maakt je baan zo afwisselend?

“Geen bouwplaats is hetzelfde. De ene keer sta ik op een klein project in Brabant en twee dagen later staan we met vijf of zes man op een enorme bouwplaats in Groningen. De voorbereiding van zo’n groot project kan wel een paar weken duren. Het is ook leuk dat je overal nieuwe mensen ontmoet en dat elke bouwplaats weer andere uitdagingen heeft. En sinds kort combineer ik het werk buiten met een functie op ons kantoor in Almere. Dus: afwisseling genoeg.”

Vertel, wat doe je op kantoor?

“Door het pensioen van een collega kwam de rol van assistent planner vrij. Dat leek me wel wat. Dus nu werk ik gedeeltelijk op kantoor en assisteer ik bij het plannen van de bouwprojecten. Ook volg ik een training voor het keuren van installaties. Ik vind het hartstikke leuk om steeds weer nieuwe dingen te leren en mezelf zo te kunnen blijven ontwikkelen.”

Waar zie je jezelf over een paar jaar?

“Ik zie wel welke kansen er op mijn pad komen. Want die zijn er genoeg bij Ballast Nedam. Dat er zoveel doorgroei- en ontwikkelopties zijn, is voor mij een van de belangrijkste redenen waarom ik het zo naar mijn zin heb bij Ballast Nedam Materieel. Naast de afwisselende werkzaamheden en de leuke collega’s natuurlijk!”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures