Maarten leidt projecten van begin tot eind in goede banen

Met een diploma Bouwtechnische Bedrijfskunde op zak, is Maarten van Houtum zowel thuis in de technische - als de managementkant van de bouw. Dat komt goed van pas in zijn baan als senior projectcoördinator.

Maarten werkt in Den Bosch bij de afdeling Renovatie en Onderhoud van Ballast Nedam Zuid. Hij vertelt hoe hij bij Ballast Nedam terecht is gekomen, wat zijn functie precies inhoudt en hoe zijn werkdag eruit ziet.

Sinds wanneer werk je bij Ballast Nedam?

“Sinds augustus 2018. Ik begon als projectcoördinator, maar sinds anderhalf jaar ben ik senior projectcoördinator en heb ik grotere renovatie- en onderhoudsprojecten onder mijn hoede. Ik ben blij dat er zoveel doorgroeimogelijkheden zijn bij Ballast Nedam Zuid en dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.”

Waar merk je dat aan?

“Er is een speciaal programma om medewerkers te boeien en te binden. Dus als je hier komt werken, wordt er een ontwikkelingsplan voor je opgesteld. Daarin staat bijvoorbeeld wat je ambities zijn, welke stappen je nog kunt maken en welke opleidingen of cursussen daar bij passen. Heel fijn, want daardoor heb ik in die paar jaar dat ik bij Ballast Nedam werk al een paar mooie stappen gezet.”

Wat doe je als senior projectcoördinator?

“In het kort zorg ik ervoor dat een project van begin tot eind goed loopt. Dat begint bij de opname met de opdrachtgever en het samenstellen van het projectteam en eindigt met de oplevering. Bij kleine renovaties ben ik het aanspreekpunt; bij grotere projecten is dat de projectmanager. Meestal heb ik meerdere projecten tegelijkertijd lopen, dus er is altijd wat te doen.”

Zo'n werkdag, hoe ziet dat eruit?

“Ik werk op de vestiging Den Bosch en begin altijd vroeg, rond 6.30 uur. Niet veel later druppelen ook onze timmermannen en andere vaklui binnen en bespreken we wat ze moeten doen die dag. Dan vertrekken zij naar de bouwplaats en ga ik aan de slag met offertes, financiële projectbewaking, inkoopcontracten, administratie en het bestellen van materialen. Daarnaast ga ik regelmatig langs bij projecten en heb ik veel contact met onze vakmensen en onderaannemers op de bouwplaats. Dat sociale aspect vind ik heel leuk.”

Zo te horen heb je het wel naar je zin bij Ballast Nedam Zuid!

“Ja, ik zit hier echt op mijn plek. Hiervoor werkte ik bij een ander bouwbedrijf, dus de sector is niet nieuw voor mij. Maar wat me wel heeft verrast is dat Ballast Nedam Zuid voelt als een klein familiebedrijf, terwijl het onderdeel is van een enorm groot bouwbedrijf. Het voordeel daarvan is dat alles heel goed geregeld is, maar dat je tegelijkertijd zo kunt binnenlopen bij de directeur.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures