Constructeur Luuk: ‘Ik hou van de dynamiek op de bouw’

Als we het over uitdagende projecten hebben, mag project A24 Blankenburgverbinding zeker niet ontbreken. Hier werken Luuk Faassen en zijn collega’s onder andere aan een 945 meter lange tunnel onder het water, op bijna dertig meter diepte.

Luuk is sinds augustus 2021 constructeur bij Ballast Nedam Infra Projects en heeft zich de afgelopen tijd onder andere gespecialiseerd in betontechnologie. Hij vertelt hoe hij bij Ballast Nedam terechtkwam en wat zijn baan precies inhoudt.

Waarom koos je voor Ballast Nedam?

“Na mijn master Civiele Techniek ben ik bij verschillende bedrijven gaan praten, waaronder Ballast Nedam. Ik vond het altijd al tof dat Ballast Nedam zulke grote projecten uitvoert en het hoofdkantoor in Nieuwegein is voor mij goed te bereizen. Maar misschien wel het belangrijkste: ik had meteen een goede klik met de mensen bij Ballast Nedam Infra Projects.”

Hoe ziet je werkweek eruit?

“Ik zit vier dagen per week op het project A24 Blankenburgverbinding: één dag in de koepelkeet met alle andere constructeurs en drie dagen op de bouwlocatie zelf. Op woensdag werk ik op het hoofdkantoor in Nieuwegein. Door op verschillende plekken te werken, leer ik om vanuit meerdere invalshoeken te kijken naar de uitdagingen waaraan ik werk. Dat vind ik heel waardevol.”

Wat doe je zoal als constructeur?

“Ik ben constructief het eerste aanspreekpunt voor de Maasdeltatunnel Noord, een van de toeritten van de zinktunnel. Als een van de werkvoorbereiders bijvoorbeeld een nieuw faseringsplan of een vraag over het ontwerp heeft, toets ik zo’n plan of vraag. Of als er bijvoorbeeld tijdens uitvoering een wapeningsstaaf net anders ligt dan op tekening, toets ik of maatregelen nodig zijn. Ook overleg ik met uitvoerders als zij tegen problemen aanlopen en maak ik regelmatig een rondje op de bouwplaats.”

Hoeveel constructeurs werken er op dit project?

“We zijn met een man of tien, onder wie de hoofdconstructeur en de ontwerpleider. We kunnen altijd bij hen terecht, als we er bijvoorbeeld niet helemaal uitkomen of even wat willen overleggen. Dat is prettig want het is natuurlijk nogal een verantwoordelijkheid om voor zo’n groot project constructieve keuzes te maken. Tegelijkertijd is dat ook wat het zo mooi en uitdagend maakt.”

Is je baan zoals je vooraf had gedacht?

“Nee, het is veel leuker! Op zo’n groot project werken is heel dynamisch en afwisselend. Elke dag staan we weer voor nieuwe uitdagingen. Ik vind het superleuk om samen met de werkvoorbereiding en de uitvoering goede oplossingen te bedenken. Ook vind ik het fijn dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Zo heb ik het afgelopen jaar een cursus betontechnologie en een cursus Python gevolgd. Ja, ik heb het goed naar mijn zin bij Ballast Nedam Infra Projects.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures