Pascal Hoijer

Trainee Pascal: ‘Ik wil zoveel mogelijk leren’

Pascal Hoijer volgt een uniek traineeship bij drie verschillende business units van Ballast Nedam. Hij is begonnen als junior begroter bij Ballast Nedam Road Specialties, werd daarna junior inkoper bij Ballast Nedam Park & Connect en werkt momenteel als technical office engineer aan een project op Sint Maarten voor Ballast Nedam International.

Met een traineeship bij Ballast Nedam kunnen jonge talenten veel ervaring opdoen in de praktijk. Zo komen er veel verschillende werkzaamheden voorbij, zodat de trainees kunnen ontdekken wat het beste bij hen past. We vroegen Pascal naar zijn ervaringen en plannen voor de toekomst.

Is het traineeship zoals je vooraf had verwacht?

Jazeker, het heeft zelfs mijn verwachtingen overtroffen. Ik had verwacht dat ik vooral vakinhoudelijk veel zou leren, maar uiteindelijk heb ik mij op persoonlijk vlak ook kunnen ontwikkelen. Zo weet ik nu hoe het is om te werken voor een grote corporate organisatie, hoe ik kan omgaan met tegenslagen en hoe het is om met verschillende culturen samen te werken. Uiteraard heb ik ook vakinhoudelijk veel geleerd. Door de diversiteit van mijn traineeship kan ik deze kennis zeker toepassen in mijn toekomstige carrière.

Kun je wat vertellen over je werkzaamheden?

Het traineeship is ontzettend divers. In twee jaar tijd ben ik bij verschillende projecten betrokken in zowel de realisatie als de verwerving. Van A tot Z krijg ik een project mee, dat is erg leuk. Voor mij is die variatie in mijn werk belangrijk. Als inkoper ben ik voornamelijk druk geweest met overeenkomsten opstellen, het doorvoeren van verbeteringen, contacten leggen met nieuwe partners en leveranciers en relaties onderhouden.

Waar ben je het meest trots op?

Vanuit de afdeling Inkoop van Ballast Nedam Park & Connect zijn we bezig geweest met verbetering en het professionaliseren van de afdeling. Samen met het team is het gelukt om de betrokkenheid bij de projecten, zowel tijdens de aanbesteding als de realisatie te vergroten. Ik ben er trots op dat ik daar mijn steentje aan bijgedragen heb. Daarnaast is het ook altijd mooi om aan projecten mee te werken, waar je over een paar jaar zelf langs, onderdoor of overheen mag rijden.

Over projecten gesproken: hoe vind je het om nu op Sint Maarten te werken?

Het is één groot avontuur. Ik werk voor de vernieuwing van de luchthaven samen met een Turkse, Nederlandse en lokale collega’s van wie ik veel kan leren. Er komen dus veel culturen samen, waardoor ik veel leer over samenwerken, communiceren en diverse culturen. We werken keihard, dus het is mooi om de vooruitgang op het vliegveld te zien. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk om langere tijd op een paradijselijk eiland te verblijven. Ik voel mij hier steeds meer thuis!

Als je nog vijf jaar bij Ballast Nedam zou werken, wat zou je dan willen doen?

Op de lange termijn zou ik graag een leidinggevende functie willen, maar uiteraard moet ik daarvoor eerst wat extra jaren ervaring opdoen. Daarnaast wil ik ook een deeltijdmaster volgen, in de bedrijfskundige richting. Voorlopig doe ik nog volop ervaring op in het buitenland!

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures