Elise van Veelen

Inkoopmedewerker Elise: ‘Inkopen is een vak apart’

Elk project begint met een inkooptraject. Welke leveranciers en onderaannemers kiezen we en waarom? Hoe zit het met de duurzaamheid en veiligheid? Welke onderaannemer heeft een VCA-veiligheidscertificaat? Een goed inkoopbeleid is dus een must voor Ballast Nedam.

Elise van Veelen is inkoopmedewerker bij Ballast Nedam Building Projects in Nieuwegein. Ze ondersteunt de inkopers bij het hele inkooptraject, van contractbeheer tot de financiële afhandeling. Elise vertelt over haar baan als inkoopmedewerker en hoe het haar bevalt bij Ballast Nedam.

Hoe ben je eigenlijk inkoopmedewerker geworden?

“Min of meer toevallig. Ik heb Leisure Management gestudeerd, maar na mijn studie ging ik bij een petrochemisch bedrijf werken. Daar was ik een manusje-van-alles en deed ik ook inkoop. Hartstikke leuk. Alleen waren er weinig doorgroeimogelijkheden, dus toen ben ik toch verder gaan kijken.”

Waarom koos je voor Ballast Nedam?

“Ik zag een leuke vacature voor directieassistent bij Ballast Nedam en besloot te solliciteren. Niet veel later belde de recruiter dat de vacature al vervuld was, maar dat er wel een plekje vrijkwam op de inkoopafdeling van Building Projects. Ze hadden namelijk op mijn cv gezien dat ik inkoopervaring had. Ik was meteen enthousiast over de functie. Dus zo ben ik in september 2020 bij Ballast Nedam begonnen.”

En, hoe bevalt het?

“Ja heel goed. Ik regel van alles voor de inkopers van mijn team. Momenteel lopen er vier projecten en heb ik elke dag wel dertig tot veertig actieve contracten openstaan, bijvoorbeeld met leveranciers en onderaannemers. In mijn rol is het dus belangrijk om het overzicht te bewaren en prioriteiten te stellen. Dat heb ik wel geleerd de afgelopen jaren. Sowieso heb ik veel zelf uitgezocht, want ik begon midden in coronatijd en mijn voorganger was al weg.”

Vond je dat lastig?

“Nee, hoor. Ik vind die vrijheid juist prettig, want ik hou er helemaal niet van als iemand de hele tijd op m’n lip zit. En het is niet zo dat ik aan mijn lot werd overgelaten want ik mocht bij iedereen aankloppen met vragen. Dat was fijn, omdat ik geen bouwachtergrond heb en inkopen wel echt een vak apart is. Daarom ben ik ook blij dat Ballast Nedam mogelijkheden biedt om cursussen en trainingen te volgen.”

Waar zie je jezelf over een paar jaar?

“Ik wil graag doorgroeien in het inkoopvak en meer op de voorgrond werken. Of ik over een paar jaar nog bij Ballast Nedam werk? Dat denk ik wel, want ik heb het hier hartstikke naar m’n zin. Er hangt een goede, laagdrempelige sfeer, iedereen is oprecht geïnteresseerd en geen dag is hetzelfde. Ja, ik voel me helemaal thuis bij Ballast Nedam. En als ik langs de CoolTower rij, ben ik als Rotterdamse natuurlijk extra trots.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures