Danique van Vliet

Danique studeert én werkt als aankomend werkvoorbereider

Haar afstudeerstage bij Ballast Nedam beviel van beide kanten zo goed, dat ze is blijven plakken. Sinds september 2021 is Danique van Vliet aankomend werkvoorbereider bij Ballast Nedam West. Daarnaast gaat ze één dag per week naar school.

Danique volgt de hbo-deeltijdstudie Integraal Bouwmanagement aan de Hogeschool Rotterdam en zit nu in haar tweede jaar. We vroegen hoe ze het vindt om werk en studie te combineren en wat haar baan precies inhoudt.

Waarom koos je voor een afstudeerstage bij Ballast Nedam?

“Ik studeerde mbo-bouwkunde en wilde tijdens m’n studie zoveel mogelijk verschillende stages doen. De eerste stage liep ik bij een kleine aannemer en de tweede bij een architectenbureau. Mijn laatste afstudeerstage wilde ik bij een groot bedrijf lopen. En toen kwam ik tijdens een open dag op onze school in contact met Ballast Nedam.”

Hoe zag je afstudeerstage eruit?

“Tijdens mijn afstudeerstage werkte ik zowel in de uitvoering als in de werkvoorbereiding. Ik vond het vooral heel leuk om van alles te regelen. Mijn stagebegeleider zei ook dat de werkvoorbereiding echt iets voor mij is. Aan het eind van mijn stage wilde Ballast Nedam me graag houden. Ze boden me een baan én een studieovereenkomst aan.”

En was die liefde wederzijds?

“Ja, zeker. Ik was altijd al van plan om na het mbo naar het hbo te gaan, maar ik wilde liever niet meer voltijd studeren. Dus dit is de perfecte combinatie voor mij. Ik werk nu vier dagen als aankomend werkvoorbereider bij Ballast Nedam West. En op dinsdag zit ik de hele dag op school. Best pittig, maar mijn collega’s zijn gelukkig heel begripvol. Ook is het fijn dat twee oud-studiegenoten van het mbo tegelijk met mij zijn begonnen met hun baan bij Ballast Nedam en de studie Integraal Bouwmanagement.”

Wat doe je als aankomend werkvoorbereider?

“Ik zit samen met de werkvoorbereider op het nieuwbouwproject 41 Ambachten en kan met al mijn vragen bij hem terecht. Kort gezegd zorgen we ervoor dat alles gereed is voor de uitvoering. We controleren technische tekeningen, bespreken offertes met de afdeling Inkoop en onderhouden het contact met onze mensen en onderaannemers. Daarom gaan we ook één keer per week naar de bouwplaats.”

Wat vind je tot nu toe van je baan en studie?

“Heel leuk. Ik heb gezellige collega’s, de sfeer is fijn en ik word heel goed begeleid. Ook m’n studie bevalt goed, hoewel het wel even wennen was. Maar ik heb mijn draai nu aardig gevonden. En ik ben nog elke dag blij dat Ballast Nedam me de kans gaf om een hbo-studie te doen naast mijn werk. Dat vertel ik ook altijd tegen nieuwe stagiairs, als ze benieuwd zijn naar de mogelijkheden.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures