Claartje van der Linden

In een krappe arbeidsmarkt is recruitment nóg belangrijker

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de detachering, stapte Claartje van der Linden over naar recruitment bij Ballast Nedam. “Een nieuwe rol in een nieuwe omgeving: ik vind het hartstikke leuk en ik leer elke dag nieuwe dingen!”

Claartje werkt vooral voor de afdeling Road Specialties in Leerdam en één dag in de week voor het hoofdkantoor in Nieuwegein. Ze vertelt over haar werkzaamheden als recruiter en welke uitdagingen de huidige arbeidsmarkt met zich meebrengt.

Voelde je je meteen op je plek in de bouwwereld?

“Ja, eigenlijk wel. In de eerste maanden ben ik als een soort journalist door het bedrijf gegaan, om alles in me op te nemen. De bouw was voor mij een compleet nieuwe wereld. Maar gelukkig werd ik overal enthousiast rondgeleid. Iedereen was vriendelijk en trots op wat ze doen. Dat vond ik heel mooi om te zien.”

Wat doe je als recruiter precies?

“De arbeidsmarkt is op dit moment heel krap, zeker in de bouw en de civiele techniek. Daarom zetten we bijvoorbeeld ook in op zij-instromers en het opleiden van onze eigen medewerkers. Verder zijn we druk bezig met onze marketing, het profileren van Ballast Nedam als werkgever en het opzetten van mooie wervingscampagnes. Recruitment is dus veel meer dan de juiste profielen zoeken op LinkedIn.”

Hoe groot is je team?

“We zijn met z’n zevenen: een teammanager, een campusrecruiter voor de (afstudeer)stages en vijf recruiters voor de rest van de vacatures. En dat zijn er nogal wat, dus we hoeven ons zeker niet te vervelen. Wat mijn werk zo leuk maakt? Ik vind de sfeer bij Ballast Nedam heel goed en ik vind het een mooie uitdaging om steeds nieuwe, creatieve manieren te zoeken om genoeg personeel te vinden.”

Zijn er zo veel openstaande vacatures?

“Ja, we hebben ruim 150 openstaande vacatures, los van de stageplekken. Dus als we een goede sollicitant hebben, rollen we de rode loper uit. En als diegene eenmaal bij ons werkt, vragen we of hij of zij nog mensen kent die ook bij het bedrijf zouden passen. Dat levert vaak goede kandidaten op.”

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die een baan zoekt?

“Er zijn heel veel mogelijkheden bij Ballast Nedam. Maar je moet wel zelf aangeven wat je wilt en dan kijken we samen welke stappen daarbij horen. Dat ondernemende is een van de dingen waarop ik let bij sollicitaties. Het hebben van de juiste papieren is maar één aspect, mentaliteit en leergierigheid zijn net zo belangrijk. Dus ben je benieuwd of Ballast Nedam bij je past: kom vooral eens een keertje praten!”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures