Bryan Kampe

Calculator Bryan Kampe: 'Het geeft een kick!'

Wat wil de klant en wat gaat dat kosten? Dat is de hamvraag voor onze calculatoren. Zij brengen alle wensen in kaart en koppelen daar de juiste kostprijs aan. Belangrijk werk, want een scherpe aanneemsom is cruciaal voor het binnenhalen van een nieuw project.

Bryan Kampe is een van de zes calculatoren van Ballast Nedam West in Capelle aan den IJssel. Samen bestuderen zij de nieuwe projectaanvragen om zo tot een goede prijsopgave te komen. We vroegen Bryan hoe zijn werk bevalt en hoe bij Ballast Nedam terechtkwam.

Sinds wanneer werk je bij Ballast Nedam?

“Sinds november 2020. Daarvoor werkte ik jarenlang als werkvoorbereider bij een aannemer in Rotterdam. In die baan hield ik me ook al bezig met calculeren. Dat vond ik zo leuk, dat ik me daar verder in wilde specialiseren. Dus toen ik een vacature voor calculator bij Ballast Nedam West voorbij zag komen, heb ik gesolliciteerd.”

En, was dat een goede keuze?

“Zeker. Ik vind het werk heel uitdagend. Er komt zoveel kijken bij een bouwproject. Van wanden tot vloeren en van kozijnen tot installaties. We berekenen zo precies mogelijk wat al die verschillende onderdelen kosten. Soms is dat best lastig, dus dan is het fijn om met andere calculatoren of onze leidinggevende te kunnen sparren.”

Wanneer is dat bijvoorbeeld lastig?

“Als de klant speciale materiaalwensen heeft. Stel dat er 500 woningen gebouwd moeten worden, dan berekenen we dat daar 2.500 binnendeuren voor nodig zijn. De prijs van een standaarddeur weten we ook, dus dan is het vrij simpel. Maar stel dat die klant bijvoorbeeld gouden deuren wil, dan wordt het een stuk moeilijker. In zulke gevallen hebben we eerst een offerte nodig van de leverancier. En dat duurt vaak een paar weken, waardoor het soms een race tegen de klok is.”

Zitten jullie er wel eens naast met de berekeningen?

“Gelukkig komt dat bijna niet voor. Het geeft een kick als we een project binnenhalen en onze calculaties blijken te kloppen. Dat we er niet vaak naast zitten komt denk ik vooral omdat we veel samenwerken en overleggen. En we kunnen altijd advies vragen bij onze leidinggevende of bij andere collega’s. Er is totaal geen hiërarchie. Dat maakt het ook zo’n fijn bedrijf om voor te werken.”

Wat voor type moet je zijn om bij Ballast Nedam West te werken?

“Gewoon een gezellig mens. Ballast Nedam West voelt een beetje als een familiebedrijf. Ik heb alleen maar leuke collega’s, niemand voelt zich beter dan een ander en je kunt hier heel veel leren en mooie stappen maken. En wat ik heel tof vind: we bedenken hier niet alleen dingen, maar we maken ze ook.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures