Daag jezelf uit

Kom bij ons werken

Direct solliciteren

Aankomend Hijskraanmachinist

Jouw uitdaging

Wat is er mooier dan werken met een grote bouwkraan, met een prachtig uitzicht over onze diverse bouwprojecten in Nederland? Spreekt het jou aan om de spil van de bouw te zijn en zelfstandig te werken? Wij leiden nieuwe Hijskraanmachinisten op en jij kunt je hiervoor aanmelden!

Wat jij van ons krijgt
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband;
 • Je start als Leerling Machinist met een startsalaris van tussen de € 2600,- en €3000,- bruto per maand. En als je meer ervaring opdoet kun je doorgroeien naar een salaris tussen € 3400 en € 4000,- bruto per maand, conform CAO Bouw & Infra;
 • Bedrijfswagen + smartphone + reisurentoeslag + het beste uitzicht;
 • 20 vakantiedagen + 10 ADV dagen om op te nemen. Daarnaast nog 15 dagen die worden uitbetaald in jouw spaarfonds.
Wat ga je doen

Na een opleidingstraject van ongeveer 8 weken waarin je je juiste papieren haalt, word je uitgebreid ingewerkt door onze beste Hijskraanmachinisten. Pas als we samen vinden dat jij er klaar voor bent, ga je zelfstandig draaien op één van onze mobiele of torenkranen.
Daarna werk je als Hijskraanmachinist nauw samen met de Hijsbegeleider en voer je hijswerkzaamheden uit voor de mooiste (grootschalige) bouw- en infraprojecten binnen heel Nederland. Veiligheid en nauwkeurigheid zijn voor jou vanzelfsprekend. Je overlegt veel met de uitvoerder, hijsbegeleider en andere bouwplaatsmedewerkers. Je kunt ze blind vertrouwen en zij jou.
Benieuwd welke mooie kranen je gaat bedienen?
Torenkranen, o.a.: Potain, Liebherr, Spierings, Wolff en Terex. Mobiele kranen o.a.: Sany (elektrische mobiele kraan), Sennebogen, Grove, Tadano.

Jouw werkzaamheden in het kort

 • Lasten op de bouwplaats veilig verplaatsen;
 • Overleg met jouw collega’s op de bouwplaats;
 • Kleine storingen oplossen en ander klein onderhoud van jouw kraan;
 • Helpen met het (de)monteren van de kraan;
 • Werkplek netjes houden en de 4-wekelijkse inspectielijst invullen.

Wat breng je mee
 • We nodigen onervaren kandidaten van harte uit om te solliciteren; we leiden gemotiveerde mensen heel graag op tot Hijskraanmachinist!;
 • Je bent bereid je TCVT W406 (Torenkraan) en/of W401 (Mobiele kraan) certificaat op onze kosten te halen;
 • Je hebt een flexibele houding: het komt soms voor dat je ’s avonds of in het weekend moet werken. En je bent bereid om op verschillende type kranen te draaien;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en woont bij voorkeur in de Randstad.
Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature, het team en/of de afdeling? Neem dan contact op met onze Recruiter:

Deze vacature is bedoeld voor personen die rechtstreeks bij Ballast Nedam willen solliciteren. Voor specifieke vacatures werken wij samen met de door ons geselecteerde wervingspartners. Aan kandidaten die ongevraagd worden voorgesteld, kunnen geen rechten worden ontleend.

Over Ballast Nedam Materieel

Ballast Nedam Materieel is een gezellige club van zo'n 140 collega’s en is onderdeel van de Ballast Nedam Groep. Wij leveren al het mogelijk materieel voor bouwprojecten aan Ballast Nedam gelieerde entiteiten voornamelijk nationaal, maar ook internationaal. Dit doen we vanaf bouwprojecten door heel Nederland en onze locaties in Almere, Maarssen en Sittard. We hebben een informele sfeer en zijn vergelijkbaar met een familiebedrijf.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden of deze functie bij jou past? Neem dan snel contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een kop koffie (of thee) om dit verder te bespreken.

Solliciteer
Sollicitatieprocedure

Terug naar alle vacatures

Toch nog even verder kijken?

Bekijk alle vacatures