Rob Kathmann leidt onze fullservice ICT afdeling

Directeur ICT

"Als Directeur ICT speel ik ‘tussen de linies’ van onze bedrijfsonderdelen."

Rob Kathmann is onze Directeur ICT. Automatisering en ICT producten zijn tegenwoordig een cruciaal onderdeel van elke organisatie, en zeker ook bij Ballast Nedam. De uitdaging en verantwoordelijkheid van Rob zijn functie zijn niet gering. Wat hem drijft om dit al sinds het jaar 1995 met plezier te doen, lees je hieronder!

Waarom heb je voor Ballast Nedam gekozen?

Ik studeerde Civiele Techniek en droomde van het werken op grote projecten in het buitenland. Ballast Nedam was de organisatie waar ik hiervoor moest zijn wist ik. De eerste 10 jaar van mijn carrière werd dat beeld ook volledig waargemaakt. Na een periode met meer focus op Nederland, begint Ballast Nedam weer steeds meer naar dat oorspronkelijke profiel terug te keren. Dit is mede dankzij de invloeden van het moederconcern Rönesans Holding. Ik ben daar erg blij mee!

Waar krijg je energie van?
In een projectenbedrijf is het nooit saai en zijn zaken altijd in beweging. Rönesans Holding heeft die dynamiek, die altijd al in ons DNA zat, weer volledig teruggebracht en daar tegelijkertijd een gezond stuk zakelijkheid aan toegevoegd. Er moet natuurlijk ook ‘gewoon’ geld worden verdiend. 
Het allerleukste is, dat wij alle vormen van informatievoorziening in één samenhangend concept benaderen, of het nu gaat om kantoorautomatisering, administratieve systemen of bijvoorbeeld BIM.
Rob Kathmann Directeur ICT Ballast Nedam
Wat maakt jouw werk leuk?
Als Directeur ICT speel ik ‘tussen de linies’ van onze bedrijfsonderdelen, zoals de ICT-professionals en het Turkse moederbedrijf om de informatiestromen en ICT middelen goed op elkaar afgestemd, en tegelijkertijd economisch haalbaar te houden. Dat voelt als een spin in het web en het is ook leuk om die rol te bekleden, aangezien ik me graag overal mee bemoei!

Waar ben je trots op?
Wij leveren ‘full-service’ ICT producten en diensten aan alle Ballast Nedam bedrijfsonderdelen en vaak ook aan de project joint-ventures met collega bouwbedrijven.

Het allerleukste daarin is dat wij alle vormen van informatievoorziening in één samenhangend concept benaderen, of het nu gaat om kantoorautomatisering, administratieve systemen of technische systemen zoals BIM. Nieuwkomers zijn hierdoor vaak blij verrast, maar we vergeten nog weleens om dat goed naar buiten uit te dragen. Ook hier zijn we het internationale aspect weer volledig terug aan het brengen.

Wat is jouw ambitie?
Mijn ambitie is om te zorgen dat Ballast Nedam permanent kan beschikken over de beste en betrouwbaarste ICT producten & diensten om daarmee slagvaardig en onderscheidend te zijn in de markt, zonder daarbij de portemonnee uit het oog te verliezen. Tegelijkertijd moet het leuk zijn om voor Ballast Nedam te werken, en de ICT organisatie kan daar een grote rol in spelen. We zijn een bedrijf met voornamelijk technische geschoolde medewerkers, en die worden niet blij van verouderde systemen of vertragingen. Kwaliteit en efficiëntie dus!

Ook zo'n leuke baan?

Als je enthousiast bent geworden, bekijk dan alle vacatures van Ballast Nedam. 

Bekijk al onze vacatures

Terug naar