Marc Lamboo maakt het verschil in onze Offshore tenders

Projectcoördinator Offshore

"Je moet wel wendbaar zijn en tegen een stootje kunnen, want deze dynamiek betekent ook soms hectiek."

Marc, jij bent in 2017 gestart bij Ballast Nedam Renewables als Project Engineer onshore en offshore wind. Vertel eens?
Het Renewables team is begin 2017 gestart. We werkten toen met zijn drieën vanuit een kleine kamer aan grote ambities. Inmiddels zijn we doorgegroeid naar een afdeling met een kleine 10 man gesteund door de complete Ballast Nedam organisatie en ons moederbedrijf Rönesans Holding. We werken aan veel tenders tegelijk en hebben onze eerste successen. Tegelijkertijd bouwen we verder aan onze afdeling. Dat maakt het werk heel dynamisch, soms zelfs een rollercoaster, maar dat maakt het voor mij juist zo leuk om hier te werken. Omdat we nog zo jong zijn, zowel de afdeling als mijn collega’s, hebben we geen kaders of geijkte carrièrepaden, maar wordt er echt gekeken naar wat er nu nodig is, wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. En dat is niet alleen op technisch vlak. Ieder teamlid is daarbij essentieel en er is veel ruimte voor je eigen initiatief. Je moet wel wendbaar zijn en tegen een stootje kunnen, want deze dynamiek betekent ook soms hectiek.
Met de ICT afdeling heb ik een zeer bruikbare calculatie- en analysetool ontwikkeld, waardoor we met elke tender het verschil maken.
Marc Lamboo Projectcoördinator Ballast Nedam Offshore
Wat maakt het werk inhoudelijk zo leuk?
Elke nieuwe tender of inhoudelijke vraag, vraagt van mij andere dingen. Je kunt daarmee in de rol van creatieve Project Engineer enorm veel waarde toevoegen. Voor de offshore wind tenders richten wij ons bijvoorbeeld niet op de standaard offshore projecten met een standaard installatie methodiek (dit is ons schip en dit bieden we aan). We richten ons juist op de speciale projecten. We analyseren de beste installatiestrategie voor de klant (best for project) en vanuit daar gaan wij ontwikkelen. We kijken daarnaast ook met een offshore bril naar de onshore markt, waardoor we het beter en slimmer aanpakken dan onze concurrenten. We kijken echt zonder kaders en met creativiteit naar onze tenders en komen met onderscheidende concepten. Daardoor onderscheiden we ons in de markt. En die markt is groot: we hebben een wereldwijde scope: niet alleen de Noordzee, maar de hele wereld (land en zee) is onze mogelijke afzetmarkt.

Hoe zie jij je rol in het komende jaar?                
We zijn nu volop aan het tenderen en bouwen aan de afdeling. Hierin is voor mij op beide vlakken een rol weggelegd. Maar bij winst van een project kan de organisatie van de afdeling op zijn kop worden gezet, omdat we dan ook gelijk vol aan de slag moeten gaan met de realisatie van een project. Hierdoor kan mijn rol veranderen. Met de slagkracht en mentaliteit van Renaissance en de ondersteuning en ervaring van Ballast Nedam kan dat snel gaan.

Waar ben je het meest trots op?
Er is naast je dagelijkse taken ook ruimte en ondersteuning voor eigen initiatieven. Zo heb ik samen met de ICT afdeling een werkbaarheid calculatie en analysetool ontwikkeld, waar we elke tender gebruik van maken en waar we echt het verschil mee kunnen maken.

Maar ik ben ook erg trots op ons team. We zijn een klein team met gezellige collega’s, persoonlijke aandacht, ambities, hard werken en vooral veel lef!

Ook zo'n leuke baan?

Als je enthousiast bent geworden, bekijk dan alle vacatures van Ballast Nedam. 

Bekijk al onze vacatures

Terug naar