Jan de Vries haalt onze grootste civiele projecten binnen

Business Developer Offshore

"De sleutel van een project zit echt in de samenwerking binnen het projectteam."

Jan de Vries begon in 2017 als management trainee bij Ballast Nedam. Hij stond ‘met zijn poten in de klei’, maar tenderde ook mee aan de grootste infraprojecten in Nederland.


“De sleutel van een project zit echt in de samenwerking binnen het projectteam. Dit werd nog duidelijker op zee. Daar werk je geïsoleerd met elkaar aan een doel. Het moet draaien als een geoliede machine. Dit voor elkaar krijgen is het gaafste wat er is! En dit in een windwereld die steeds groter en professioneler wordt.”

 

Bij elk project stel ik mijzelf de vraag: wat wil de klant, en hoe kunnen we dat gezamenlijk bereiken? Zodra het meer van hetzelfde wordt, is het tijd om slimmer en anders te gaan werken.
Jan de Vries Business Developer Ballast Nedam Offshore
Wapenfeit (en):
Hij heeft gewerkt aan grote complexe projecten als A2 Maastricht en Butendiek. Vorig jaar heeft hij Ballast Nedam Offshore geherintroduceerd. Nu is hij bezig met het uitbouwen van Ballast Nedam Offshore/Renewables.

 Hoe ga jij de bouwwereld veranderen?
“Door anders te denken en anders doen. Bij elk project wat ik beetpak stel ik mijzelf en het team de volgende vraag: wat wil de klant en hoe kunnen we dat gezamenlijk bereiken. Zodra het meer van het zelfde wordt, wordt het tijd om anders en slimmer te gaan werken.”

(bron: Cobouw: Dit zijn ze: de talenten van de bouw)

Update:

Begin 2021 won Ballast Nedam een groot nieuw project: Maasvlakte II, aanleg van nieuwe diepzee en binnenvaartkades. Deze nieuwe kades in de Prinses Amaliahaven komen aan weerzijden van de ongeveer 2,5 kilometer lange haven. In totaal gaat het om 1.825 meter diepzeekade, 160 meter binnenvaartkade en 360 meter aan grondkeringen. Daarmee wordt – op 725 meter na – het gehele in 2015 in gebruik genomen havenbekken ingekaderd. Ook de realisatie van 160 meter aan wachtplaats voor algemeen gebruik door binnenvaartschepen is onderdeel van het project. 

 

Ook zo'n leuke baan?

Als je enthousiast bent geworden, bekijk dan alle vacatures van Ballast Nedam. 

Bekijk al onze vacatures

Terug naar