Esmee bleef na haar stage graag bij ons werken

HR Stagiair

"Het is fijn om met mensen te werken die recht voor hun raap zijn en die er hetzelfde in staan als ik."

Bij Ballast Nedam Road Specialties stond geen stage-vacature open, maar toen derdejaars HRM-student Esmee haar enthousiaste open sollicitatie instuurde, werd direct een stageplaats voor haar ingericht. Inmiddels besteedt zij de helft van haar tijd aan een stageonderzoek, terwijl ze de rest van de week meewerkt op de HR-afdeling in Leerdam.

“Ik kende al mensen in de organisatie en de sfeer sprak mij erg aan”, zegt ze. “De mensen in de bouw zijn wat directer en houden van aanpakken. Dat past wel in mijn straatje. Daarom besloot ik ook om voor Ballast Nedam te kiezen.”

Esmee is derdejaars student Human Resource Management en duikt tijdens haar stage zo diep mogelijk in de organisatie. “De helft van mijn tijd werk ik aan het onderzoek dat ik voor mijn studie doe. Ik toets wat de medewerkers van Road Specialties vinden van de koers waarmee het MT de afgelopen periode is gestart. Ik spreek zoveel mogelijk collega’s: ontzettend leuk, want daardoor leer ik iedereen kennen.”

Mensen in de bouw zijn wat directer en houden van aanpakken. Dat past ook wel in mijn straatje. Daarom besloot ik om ook voor Ballast Nedam te kiezen.
Esmee den Braven HR Stagiair Ballast Nedam Road Specialties
Veel verantwoordelijkheden
Tijdens haar stage besteedde Esmee de helft van haar tijd aan een onderzoek. De rest van de week was er genoeg te doen, want de HR-afdeling van Ballast Nedam Road Specialties is veel onderdelen nog aan het opzetten. Daardoor is Esmee bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het opstellen van de functieprofielen. “Dat is handig, want voor zowel mijn onderzoek als voor de functieprofielen ga ik met iedereen in gesprek. Het is makkelijk om contacten te leggen. Hierin kom ik bovendien de directe aanpak van mijn collega’s tegen. Het is fijn om met mensen te werken die recht voor hun raap zijn en die er hetzelfde instaan als ik. Ik leer hier om nog meer voor mezelf op te komen en om mijn mening uit te spreken. Die vrijheid krijg ik ook daadwerkelijk.”

Naast het opstellen van de functieprofielen stelde ze het kerstpakket samen en werkte ze aan de organisatie van de opleidingsweek in januari. In deze maand wordt kennis verrijkt en werken de specialisten hun cursussen en opleidingen bij. Aan Esmee de taak om te inventariseren wie wanneer welke cursus moet doen: een aardige uitdaging en veel uitzoekwerk.

Nachtwerk

Voor haar stage bezocht Esmee een van onze projecten waar  geasfalteerd werd. 's Nachts, want bij Ballast Nedam Road Specialties voeren we ook onderhoudwerkzaamheden op tijdstippen uit waarbij er zo min mogelijk verkeershinder ontstaat. 

Theorie versus Praktijk
“Als je je nek uitsteekt en je taken goed uitvoert, krijg je steeds meer verantwoordelijkheden toegeschoven. Daarbij werd ik goed begeleid. Ik kon natuurlijk aan de bel trekken als ik vragen had en iedereen wilde mij altijd helpen. Tijdens mijn studie leerde ik hoe het in theorie werkt, maar nu leerde ik ontzettend veel tijdens het uitvoeren van die lessen in de praktijk.”

Inmiddels heeft Esmee haar stage succesvol afgerond en is ze bij ons aan de slag gegaan als werkstudent. 

Na haar studie hoopt ze aan de slag te gaan als HR-adviseur, wie weet in de bouwsector. “Ik denk in oplossingen en ik merk dat ik mij graag inleef in de medewerkers. Hier zit ik aardig op mijn plek."

Ook zo'n leuke baan?

Als je enthousiast bent geworden, bekijk dan alle vacatures van Ballast Nedam. 

Bekijk al onze vacatures

Terug naar