Duncan van Eck

‘Bij Ballast Nedam krijg je mooie kansen om door te groeien’

De ene dag werkt hij aan een managementrapportage; de volgende dag heeft hij een financieel overleg met zijn Turkse collega’s. Duncan van Eck is sinds eind 2020 financial controller op het hoofdkantoor van Ballast Nedam in Nieuwegein.

Sinds kort houdt hij zich bezig met de implementatie van OneStream. Deze financiële consolidatietool vervangt het huidige SAP BPC. Duncan vertelt over dit project en zijn werkzaamheden bij Ballast Nedam.

Waarom koos je voor Ballast Nedam?

“Hiervoor werkte ik als financial projectmanager bij een ander bouwbedrijf, maar ik was toe aan iets nieuws. Toen zag ik de vacature voor financial controller bij Ballast Nedam voorbijkomen. Het ging in die rol om de financiën van het hele bedrijf – en dus niet alleen van één project. Dat sprak me erg aan, dus zo ben ik op de afdeling Reporting van Ballast terechtgekomen.”

En, heb je het naar je zin?

“Ja, absoluut. Ik krijg bij Ballast Nedam alle ruimte om me verder te ontwikkelen. Zo heb ik vorig jaar naast mijn werk de master Controlling aan de Nyenrode Business Universiteit afgerond. Die master geeft een extra verdieping op mijn eerdere hbo-studie Finance & Control. Dus ik heb er ook echt wat aan in mijn werk.”

Hoeveel mensen werken er in je team?

“We zijn in totaal met z’n zessen. Onze manager is een van die zes en zit gewoon bij ons de kamer. Er is dus geen afstand, letterlijk en figuurlijk. We vullen elkaar goed aan, want iedereen heeft een beetje z’n eigen specialisme. Als je wilt, kun je van alles naar je toe trekken. Zo ben ik nu met twee andere collega’s bezig met de implementatie van OneStream. Erg leuk en uitdagend. Ik heb deze kans dan ook met beide handen aangegrepen!”

Daar zijn jullie wel een tijdje druk mee of niet?

“Dat gaat zeker een jaar duren, ja. Onze huidige consolidatietool SAP BPC wordt straks niet meer ondersteund, vandaar de overstap naar OneStream. We krijgen wel wat hulp van externe consultants bij de implementatie, maar doen het merendeel zelf. Daardoor blijven we betrokken bij het hele proces. Dat is wel zo handig, want uiteindelijk gaan we er natuurlijk zelf mee werken.”

Is je baan zoals je had verwacht?

“Ja, het klopt aardig met mijn verwachtingen. Wel is de werksfeer nog beter dan ik had gedacht. Twee weken voor ik bij Ballast Nedam begon, kreeg ik bijvoorbeeld een kaartje in de brievenbus om me alvast welkom te heten. Het zijn dat soort kleine, attente dingen waardoor ik me snel thuis voelde bij Ballast Nedam. En waardoor ik ook echt trots ben als ik door een tunnel rijd die ‘we’ hebben gebouwd.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures