Carla Veldhuisen

‘Mijn tip voor executive assisants: go with the flow’

Aan het woord is Carla Veldhuisen, Teamleider Executive Assistants. Ze werkt al vanaf 2005 bij Ballast Nedam: eerst als Secretaresse op de juridische afdeling en sinds 2008 als Executive Assistant. In 2020 kwam daar de rol van Teamleider bij.

Het takenpakket van Carla is heel divers: van de nieuwe inrichting van de skybox in de Amsterdam ArenA tot het ondersteunen van onze CFO. Ze kan als de beste onder grote druk werken en laat zich niet snel gek maken. Wat is haar geheim? En wat maakt haar werk zo leuk? We gingen met Carla in gesprek.

Hoe ben je bij Ballast Nedam terechtgekomen?

“In 2005 werkte ik bij een advocatenkantoor, maar door een reorganisatie werd ik boventallig. Ergens in die tijd sprak ik privé iemand die op de HR-afdeling van Ballast Nedam werkte. Ik vroeg of ze niet toevallig een baan voor me had. En via haar ben ik toen als secretaresse op de juridische afdeling van Ballast Nedam beland.”

En, was je daar meteen op je plek?

“Nou de juridische afdeling vond ik toch iets te stoffig. Dus ik ben vrij snel overgestapt. Eerst naar andere businessunits en uiteindelijk naar de functie van Directiesecretaresse, oftewel: Executive Assistant. In die rol voelde ik me meteen helemaal thuis. En nog steeds, want ik doe dit werk nu al bijna vijftien jaar.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Dat geen dag hetzelfde is. De ene keer ben ik een nieuwe vloer aan het uitzoeken voor onze skybox in de ArenA en de volgende keer moet ik lastminute iets belangrijks regelen voor onze CFO. Het is zeker geen 9-tot-5-baan en het gaat vaak net even anders dan je hebt gepland. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Go with the flow, is dan ook mijn motto.”

Hoe bevalt het om teamleider te zijn?

“Heel goed. Ik ben meewerkend teamleider, want ik ben daarnaast Executive Assistant van de CFO. In totaal zijn we met zeven executive assistants. Als er in ons team een vacature is, maak ik samen met Recruitment een eerste selectie. Ik ben blij dat ik als teamleider mee mag bepalen wie bij ons komt werken, want ik vind het heel belangrijk dat iemand goed bij het team past.”

Je werkt al zeventien jaar bij ons. Plak je er nóg zeventien jaar aan vast?

“Ik zou wel willen, alleen ben ik dan al met pensioen! Maar ik heb in ieder geval geen plannen om weg te gaan bij Ballast Nedam. Ik hou ontzettend van de no-nonsensecultuur hier. Dat ‘niet lullen maar poetsen’ ligt mij wel. En het voordeel van werken bij een groot bedrijf, is dat je veel kanten op kunt en makkelijk kunt doorgroeien.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. In binnen- én buitenland. Samen met bijna 2.000 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures