Daag jezelf uit

Kom bij ons werken

Direct solliciteren

Stage BIM Civiele Techniek (mbo of hbo)

Jouw uitdaging

Zoek jij een gave stage op het gebied van BIM en digital design in de infrastructuur en werk je graag in een groot bouwbedrijf? Dan zoeken wij jou!

Wat jij van ons krijgt
  • een stagevergoeding van € 550,- (mbo) t/m €650,- (hbo) per maand (op fulltime basis)
  • goede begeleiding zodat jij de theoriekennis die je in de collegebanken opdoet, kunt toepassen in de praktijk. Je studie komt tot leven!
  • een laptop en een smartphone.
Wat ga je doen

Binnen Ballast Nedam hebben we een BIM4Project aanpak. BIM4Project is de verzamelnaam van vier deelgebieden in het project waarin BIM succesvol toegepast wordt: BIM2Design, BIM2Construct, BIM2Field en BIM2Operate. Per project wordt bekeken welke onderdelen we inzetten t.b.v. een tender, werk in uitvoering of beheer- en onderhoudsfase. Maar ook het in elkaar laten overlopen van de verschillende fases en de tussentijdse datastructurering zijn disciplines die Ballast Nedam als geen ander beheerst. Van modelleren tot werken met 4D tot en met praktisch gebruik van AR toepassingen en laserscanning bijvoorbeeld via drones. Kijk zeker onderstaande video, om het hele proces van design tot onderhoud toegelicht te zien!’

BIM in bouw en infrastructuur: zo doet Ballast Nedam dat!

Binnen jouw stage werk je mee in één of meerdere van deze fasen. Je gaat aan de slag met het modeleren en designen van de projecten. Binnen Ballast Nedam gebruiken we hier voornamelijk de BIM-programma’s Revit en Civil3D voor. Daarnaast werk je mee bij de doorvertaling van het digitale ontwerp naar de bouwplaats en de coördinatie daarin met je collega’s op het project. Hiervoor wordt de software Synchro en Navisworks gebruikt. Uiteraard wordt je onderdeel van het team en krijg jij hierin de hulp en begeleiding die je nodig hebt.

Wat breng je mee
  • Je volgt een mbo of hbo-opleiding in de richting van civiele techniek en bent gedurende een periode van 5 maanden (bijna) fulltime beschikbaar
  • Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig en durft vragen te stellen
  • Je hebt een passie voor BIM, visualisatie en digitaal design
Vragen?

Wil je meer weten over deze stage? Neem dan contact op met onze Campus Recruiter:

Over Ballast Nedam Infra Projects

Ballast Nedam is een Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf met internationale invloeden. We richten ons op mensen en resultaten. Met grote toewijding bouwen we samen met onze partners aan een duurzame leefomgeving. Elke dag dagen we onszelf uit om te verbeteren. Dat betekent dat we onszelf hard maken om toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren en om het welzijn van onze leefomgeving te verbeteren. We zijn open-minded, gretig om te leren en gericht op het maken van echte verbinding. We passen onze unieke manier van werken toe om mooie werken te realiseren, in Nederland en daarbuiten. Veiligheid, duurzaamheid, digitalisering en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onze speerpunten. We zijn er trots op deel uit te maken van Rönesans Holding, nummer 9 in de lijst van Europa's grootste internationale aannemers. Wij zijn Ballast Nedam, we Challenge to Improve.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden of deze stage goed bij jou past? Neem dan snel contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een digitaal kop koffie (of thee) om dit verder te bespreken.

Solliciteer
Sollicitatieprocedure

Alle stages

Toch nog even verder kijken?

Bekijk alle stages