Daag jezelf uit

Kom bij ons werken

Direct solliciteren

Materiaalkundig Adviseur Staal

Jouw uitdaging

Jij pakt de adviesrol op uiteenlopende Bouw en Infraprojecten. Jij wordt binnen Ballast Nedam de autoriteit op het gebied van Staal en Coating. Ben jij deskundig op het gebied van staal, lassen en coating en wil jij je vakinhoudelijk nog verder ontwikkelen? Lees dan snel verder! 

Wat jij van ons krijgt
  • Jouw vaste sparringpartner is een toonaangevend materiaaldeskundige op het gebied van beton. Samen zetten jullie de norm voor de kwaliteit van onze constructies
  • 13x per jaar (dus iedere 4 weken) een aantrekkelijk salaris passend bij jouw kennis en ervaring;
  • Goed pakket arbeidsvoorwaarden volgens cao Bouw & Infra, 30 vakantiedagen, individueel budget waarvan je ook extra vrije dagen (10) kunt kopen én een uitstekend pensioen;
  • Alle vrijheid om deze rol volledig zelfstandig uit te voeren en te ontwikkelen.
Wat ga je doen

In de veelzijdige rol van materiaalkundige en adviseur zijn jouw dagen afwisselend en avontuurlijk. Je bent bij de meest uiteenlopende bouw- en infraprojecten betrokken. In de ontwerpfase zet je jouw expertise in om problemen tijdens of na de bouw te voorkomen. Nauwkeurig en helder omschrijf jij de specificaties waar staal, coating en laswerkzaamheden aan moeten voldoen. Ons motto is “Challenge to Improve”. Wij dagen jou uit om branche breed mee te denken over normering en zowel jezelf als Ballast Nedam te ontwikkelen tot koploper in jouw expertise!

In de ontwerp- en uitvoeringsfase kijk je mee op projecten, maak je rapportages en stem je die af met de projectteamleden. Ook wordt er een beroep op je gedaan als er onverwachte en vooral ongewenste zaken worden gesignaleerd. Dan stap je in je (elektrische) auto, of soms een vliegtuig, om de situatie ter plaatse te analyseren en een deskundig advies uit te brengen. Een zekere flexibiliteit, reisbereidheid, lef en gevoel voor avontuur heb je wel nodig in deze baan!

Tijdens de verschillende fasen van een project heb je met diverse teamleden te maken en communiceer en schakel je makkelijk. Zo werk je samen met ontwerpers bij het opstellen van specificaties in de tender- en ontwerpfase en los je samen met uitvoerders en co-makers acute technische issues op. Je maakt deel uit van ons QAQC-team. Kwaliteit maar ook veiligheid en duurzame oplossingen staan bij jou hoog in het vaandel. Binnen Ballast Nedam hebben vind je veel professionals met elk hun eigen expertise. Jouw collega’s van QAQC weten precies wie deze mensen zijn en waar je ze kunt vinden. Hoewel je een solistische rol hebt, sta je er dus nooit alleen voor!

Wat breng je mee
  • Je hebt een opleiding in metaalkunde en lastechnologie (International Welding Engineer);
  • Vanuit jouw werkervaring heb je gedegen vakkennis op het gebied van metaal en coating;
  • Je bent communicatief vaardig in Nederlands en Engels, zowel mondeling als op papier weet jij je goed uit te drukken;
  • Analytisch vermogen, zeer gestructureerd kunnen werken en overtuigingkracht zijn onmisbare competenties om succesvol te zijn in deze rol.
Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature, het team en/of de afdeling? Neem dan contact op met onze Recruiter:

Deze vacature is bedoeld voor personen die rechtstreeks bij Ballast Nedam willen solliciteren. Voor specifieke vacatures werken wij samen met de door ons geselecteerde wervingspartners. Aan kandidaten die ongevraagd worden voorgesteld, kunnen geen rechten worden ontleend.

Over Ballast Nedam QA QC

Ballast Nedam is een Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf met internationale invloeden. We richten ons op mensen en resultaten. Met grote toewijding bouwen we samen met onze partners aan een duurzame leefomgeving. Elke dag dagen we onszelf uit om te verbeteren. Dat betekent dat we onszelf hard maken om toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren en om het welzijn van onze leefomgeving te verbeteren. We zijn open-minded, gretig om te leren en gericht op het maken van echte verbinding. We passen onze unieke manier van werken toe om mooie werken te realiseren, in Nederland en daarbuiten. Veiligheid, duurzaamheid, digitalisering en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onze speerpunten. We zijn er trots op deel uit te maken van Rönesans Holding, nummer 9 in de lijst van Europa's grootste internationale aannemers. Wij zijn Ballast Nedam, we Challenge to Improve.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden of deze functie bij jou past? Neem dan snel contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een kop koffie (of thee) om dit verder te bespreken.

Solliciteer
Sollicitatieprocedure

Terug naar alle vacatures

Toch nog even verder kijken?

Bekijk alle vacatures