Expert in kosten

Kom bij ons werken

Direct solliciteren

Kostendeskundige

Jouw uitdaging

In de functie van Kostendeskundige ben je verantwoordelijk voor de prijsvorming. Vind jij het leuk om betrokken te zijn bij de prijsvormingsfase en ben jij dé kostenspecialist voor onze toffe bouwprojecten? Lees dan zeker verder!

Wat jij van ons krijgt
  • 13x per jaar een aantrekkelijk salaris passend bij jouw kennis en ervaring en de beschikking over een leaseauto;
  • Goed pakket arbeidsvoorwaarden volgens cao Bouw & Infra, 30 vakantiedagen, individueel budget waarvan je ook extra vrije dagen (10) kunt kopen én een uitstekend pensioen;
  • Diversiteit in je werkzaamheden, flexibiliteit en vrijheid binnen deze leuke baan!
  • Volop mogelijkheden passend bij jouw groei- en ontwikkelingswensen. Vind je het daarbij ook leuk om je bezig te houden met het optimaliseren van processen? Nieuwe ideeën zijn altijd welkom.
Wat ga je doen

Als kostendeskundige speel jij de hoofdrol als het gaat om de prijsvorming van het bouwproject. Of het nu een project is in bouwteam, een aanbesteding of een eigen ontwikkeling, jij verzorgt het juiste kostenadvies. Je houdt rekening met alle benodigde aspecten om tot de meest passende begroting te komen en stemt dit af met onderaannemers en leveranciers. Uiteindelijk bied jij een scherpe en realistische prijs aan en neemt hierin de lead zowel intern als extern. Jij bent tenslotte de kostenexpert!

In jouw veelzijdige functie sta je in contact met betrokken partijen, denk hierbij aan de architect, de constructeur, de leveranciers en de opdrachtgever. Je vindt het leuk om informatie zowel op te halen als te delen én initiatieven te tonen in het gehele calculatieproces. Je bent een starter en een afmaker. Daarnaast hou je ook relevante prijsontwikkelingen bij en draagt alternatieven aan voor het optimaliseren van de aanbieding.

Bij ons werk je in een fijn team met 7 enthousiaste collega’s, inclusief het hoofd calculatie. Er is ruimte om ideeën te delen of om met collega’s te brainstormen over een specifiek aspect waar je hulp bij nodig hebt. Werk je liever een keer in een rustige (thuis)omgeving dan kan dit ook. Naast het werk wordt er ook regelmatig een leuke activiteit georganiseerd waar je deelgenoot van kan zijn. We werken niet alleen als team, maar investeren hier ook in!

Wat breng je mee
  • Hbo werk- en denkniveau, afgeronde opleiding richting Bouwkunde;
  • Bij voorkeur heb je minimaal 3 jaar werkervaring als calculator/kostendeskundige bij een bouwbedrijf, adviesbureau of vergelijkbaar. Goede vaardigheid met Excel en je hebt kennis van Ibis Trad en Bluebeam.
  • Je ben veerkrachtig, stressbestendig, accuraat en past je gemakkelijk aan in je denkwijze en acties. Je gaat de uitdaging aan!
  • Je bent nauwkeurig, cijfermatig sterk, communicatief vaardig en toont verantwoordelijkheidsgevoel voor je eigen werk. Minimaal 32 uur tijd om te werken per week. Ben je fulltime beschikbaar? Prima!
Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature, het team en/of de afdeling? Neem dan contact op met onze Recruiter:

Deze vacature is bedoeld voor personen die rechtstreeks bij Ballast Nedam willen solliciteren. Voor specifieke vacatures werken wij samen met de door ons geselecteerde wervingspartners. Aan kandidaten die ongevraagd worden voorgesteld, kunnen geen rechten worden ontleend.

Over Ballast Nedam West

Ballast Nedam West realiseert uitdagende projecten in de woning- en utiliteitsbouw. Samen werken wij aan kleine én grote projecten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn uniek, elk op hun eigen manier complex en alleen mogelijk door grenzen te verleggen. Vanuit ons mooie kantoor in Capelle a/d IJssel maken wij dit waar met een team van circa 100 enthousiaste collega’s.

We richten ons op vier thema's in het bijzonder om toekomstbestendig te blijven: veiligheid, duurzaamheid, digitalisering & innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ballast Nedam West is een organisatie met een grote diversiteit in mensen. Er is een mooie mix van ervaren oudgedienden en enthousiaste nieuwe collega’s. Het team beschrijft de cultuur als een ‘thuisgevoel’: samen dragen wij een groot verantwoordelijkheidsgevoel om de belangen van de opdrachtgever te behartigen.

Jouw toekomstige collega’s zijn vooruitstrevende denkers en leergierige doorzetters die graag buiten de lijntjes kleuren. We geloven in de kracht van onze collega’s en kijken juist naar dat wat hen succesvol maakt. Dit doe we door samen jouw talenten en ambities in kaart te brengen en jouw stip op de horizon te bepalen. Door te investeren in opleidingen en trainingen inspireren we je om de beste versie van jezelf te zijn. Zo maak we niet alleen jouw ambities waar, maar ook die van onze organisatie. Want alleen samen bereiken we de mooiste successen!

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden of deze functie bij jou past? Neem dan snel contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een kop koffie (of thee) om dit verder te bespreken.

Solliciteer
Sollicitatieprocedure

Terug naar alle vacatures

Toch nog even verder kijken?

Bekijk alle vacatures