Daag jezelf uit

Kom bij ons werken

Direct solliciteren

Informatiemanager Infra

Jouw uitdaging

Houd jij van plannen en organiseren in een complexe omgeving? Jij analyseert de afspraken met de opdrachtgever, instrueert de inspecteurs en zorgt dat er actie wordt ondernomen op aandachtspunten. Dit is een complexe en veelzijdige rol waarin je nauw samenwerkt met de projectdirecteur.

Wat jij van ons krijgt
 • Gestructureerde werkprocessen in een professionele digitale werkomgeving met korte communicatielijnen;
 • 13x per jaar een aantrekkelijk salaris passend bij jouw kennis en ervaring;
 • Een goed pakket arbeidsvoorwaarden volgens cao Bouw & Infra, 30 vakantiedagen, individueel budget en een uitstekend pensioen;
 • Uiteraard zijn randvoorwaarden als een mobiel, laptop en leaseauto goed geregeld.
Wat ga je doen

Als informatiemanager heb je een grote verantwoordelijkheid. Jij bent immers het centrale punt binnen een project dat er voor zorgt dat we altijd kunnen onderbouwen waarom er, tijdens de realisatie, bepaalde beslissingen zijn genomen.

Dit begint bij de opstart van een project, door samen met het projectmanagement strategisch te bepalen op welke wijze cruciale informatie en documentatie op overzichtelijke wijze wordt geborgd. Uiteraard werken wij hiervoor met bestaande IT applicaties. Wij vinden het ook belangrijk om door te ontwikkelen als het project daarom vraagt. Wij vragen op IT-vlak dan ook een gezonde nieuwsgierigheid van onze informatiemanagers. Immers ieder project verschilt waardoor informatiebeheer maatwerk blijft.

Op jouw project stel jij de interne processen m.b.t. informatiebeheer op. Als eenmaal de afgesproken informatiestromen “lopen”, onderhoud je deze en evalueer je die continue om te bepalen of ze aan de verwachtingen voldoen. Jij blijft proactief zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren.

Een samenvatting van jouw werkzaamheden:

 • Opstellen van strategische proces en informatie strategie
 • Het ontwikkelen en inrichten van informatie systemen zonder het doel daarbij uit het oog te verliezen
 • Het implementeren van de informatie systemen in de projectorganisatie
 • Het analyseren van de informatiestromen en continue verbeteren
 • Coördinatie van de documentatiestroom tussen de verschillende stakeholders;
 • Meedenken over de doorontwikkeling van onze IT-applicaties;
 • Bewaken van de nauwkeurigheid van de betreffende documentatie en eventuele onnauwkeurigheden (laten) corrigeren;
 • Beveiliging van gevoelige informatie en documenten;
 • Adviseren en trainen van gebruikers en stakeholders.

Wat breng je mee
 • Begrip van infrastructurele projecten is noodzakelijk om prioriteiten te kunnen bepalen;
 • Daarnaast is enige ervaring als informatiebeheerder gewenst. Ben je nog niet in staat volledig zelfstandig te werken, dan zorgen wij voor voldoende begeleiding en training;
 • Je bent eigenzinnig van aard en durft vasthoudend te zijn als het op jouw expertise aankomt;
 • Affiniteit met IT-systemen en applicaties.
Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature, het team en/of de afdeling? Neem dan contact op met onze Recruiter:

Over Ballast Nedam QA QC

Ballast Nedam is een Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf met internationale invloeden. We richten ons op mensen en resultaten. Met grote toewijding bouwen we samen met onze partners aan een duurzame leefomgeving. Elke dag dagen we onszelf uit om te verbeteren. Dat betekent dat we onszelf hard maken om toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren en om het welzijn van onze leefomgeving te verbeteren. We zijn open-minded, gretig om te leren en gericht op het maken van echte verbinding. We passen onze unieke manier van werken toe om mooie werken te realiseren, in Nederland en daarbuiten. Veiligheid, duurzaamheid, digitalisering en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onze speerpunten. We zijn er trots op deel uit te maken van Rönesans Holding, nummer 9 in de lijst van Europa's grootste internationale aannemers. Wij zijn Ballast Nedam, we Challenge to Improve.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden of deze functie bij jou past? Neem dan snel contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een kop koffie (of thee) om dit verder te bespreken.

Solliciteer
Sollicitatieprocedure

Terug naar alle vacatures

Toch nog even verder kijken?

Bekijk alle vacatures