Daag jezelf uit

Kom bij ons werken

Senior Consultant Dynamics AX

Jouw uitdaging

Ben jij de Dynamics AX Consultant die expert is op Finance, Project control, Procurement en gerelateerde bedrijfsprocessen binnen de bouw branche? En speel jij graag een grote rol in de transitie naar Microsoft Dynamics 365? Lees dan snel verder!

Wat jij van ons krijgt
 • 13x per jaar een salaris tussen de €4000,- en €6000,- bruto per 4 weken, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • individueel budget (zo'n 6%) en 30 vakantiedagen;
 • collectief pensioen en collectieve zorgverzekeringen;
 • laptop en smartphone.
Wat ga je doen

De afgelopen jaren heeft Ballast Nedam de administratieve bedrijfsprocessen geharmoniseerd en gemigreerd naar één systeem landschap. Microsoft Dynamics AX2012 is het hart hiervan, met als kernmodules Finance, Procurement en Project Cost Control. Ballast Nedam staat aan de vooravond van migratie van AX2012 naar Microsoft Dynamics 365. Naast de technische migratie is dit voor Ballast Nedam een moment om de geharmoniseerde processen flink onder de loep te nemen en toekomstbestendig te maken.

Als Senior Consultant Dynamics AX vervul je enerzijds de business consultant rol in de evaluatie en optimalisatie van de bedrijfsprocessen van de verschillende informatiedomeinen binnen Ballast Nedam. Door jouw kritische vragen ben je in staat om belangrijke proceskeuzes inzichtelijk te maken en weet je snel te achterhalen waar de verbeterpunten liggen. Je bent veel in contact met verschillende lagen binnen de organisatie, van het management tot collega’s op de werkvloer. In de rol van solution architect weet je vervolgens de vertaalslag te maken naar oplossingen / adviezen die passen in ons systeem landschap, en overtuig je de gebruikers om jouw advies te (laten) realiseren. Afhankelijk van het advies pak je als applicatie consultant de realisatie (configuratie / development) zelf verder op in Dynamics365, en/of werk je nauw samen met collega’s aan een oplossing in één van de andere applicaties. Qua systeemlandschap werken onze 150 bedrijfsonderdelen momenteel met Dynamics AX2012 R3. We zijn zoals genoemd, gestart met de transitie naar Microsoft Dynamics 365. Naast Dynamics maken wij gebruik van diverse software pakketten zoals AFAS en Basware Alusta en ook van eigen ontwikkelde applicaties.

Je komt te werken op ons hoofdkantoor in Nieuwegein, in een team van enthousiaste en kundige Business Consultants. De ICT afdeling zelf telt zo’n 45 man, waar een informele sfeer heerst. Dagelijks zorgen wij voor een veilige, goed presterende en betrouwbare ICT infrastructuur voor ruim 3000 gebruikers. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jij je werk goed kan uitvoeren en zal je een laptop en smartphone ontvangen.

Jouw werkzaamheden in het kort:

 • het met alle stakeholders evalueren van het huidige systeem landschap dat Finance, Project control en gerelateerde processen ondersteunt;
 • het continu verbeteren van bovengenoemde processen , specificaties en wensen vertalen naar passende oplossingen in Dynamics AX of andere applicaties in ons systeem landschap (zowel nieuwe ontwikkelingen als change management);
 • leiden van / meedraaien in implementatie- of ontwikkelprojecten die betrekking hebben op deze processen;
 • op zowel technisch- als functioneel niveau meedenken met collega's;
 • het adviseren van de organisatie op jouw vakgebied en het meedenken over innovatie!

Wat breng je mee
 • je hebt een afgeronde wo/hbo opleiding met een bedrijfskundig component, zoals bijvoorbeeld Bedrijfskundige ICT of Business & IT;
 • je hebt minimaal 5 jaar ervaring als DynamicsAX Consultant;
 • je bent expert in het vakinhoudelijk aandachtsgebied Project Cost Control, Finance en / of Procurement en hebt gewerkt binnen projectmatig aangestuurde organisaties;
 • je bent communicatief vaardig en hebt overtuigingskracht.
Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature, het team en/of de afdeling? Neem dan contact op met onze Recruiter:

Over Ballast Nedam ICT

Ballast Nedam is een Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf met internationale invloeden. We richten ons op mensen en resultaten. Met grote toewijding bouwen we samen met onze partners aan een duurzame leefomgeving. Elke dag dagen we onszelf uit om te verbeteren. Dat betekent dat we onszelf hard maken om toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren en om het welzijn van onze leefomgeving te verbeteren. We zijn open-minded, gretig om te leren en gericht op het maken van echte verbinding. We passen onze unieke manier van werken toe om mooie werken te realiseren, in Nederland en daarbuiten. Veiligheid, duurzaamheid, digitalisering en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onze speerpunten. We zijn er trots op deel uit te maken van Rönesans Holding, nummer 9 in de lijst van Europa's grootste internationale aannemers. Wij zijn Ballast Nedam, we Challenge to Improve.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden of deze functie bij jou past? Neem dan snel contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een digitaal kop koffie (of thee) om dit verder te bespreken.

Solliciteer
Sollicitatieprocedure

Terug naar alle vacatures

Toch nog even verder kijken?

Bekijk alle vacatures