Daag jezelf uit

Kom bij ons werken

HSE Manager Infra

Jouw uitdaging

Jij weet als HSE Manager Infra de veiligheidscultuur naar een hoger niveau te brengen. Zorg jij ervoor dat iedereen elke dag veilig aan het werk kan? Lees dan snel verder!

Wat jij van ons krijgt
 • 13x per jaar een aantrekkelijk salaris passend bij jouw kennis en ervaring;
 • Goed pakket arbeidsvoorwaarden volgens cao Bouw & Infra, 30 vakantiedagen, individueel budget (6%) waarvan je ook extra vrije dagen (10) kunt kopen, collectieve zorgverzekering en een uitstekend pensioen;
 • Een uitdagende functie binnen een informele, hands-on organisatie;
 • Een leaseauto, laptop en telefoon.
Wat ga je doen

Als HSE Manager Infra ben jij verantwoordelijk voor alles rondom veiligheid op al onze grote infrastructuurprojecten. Dit betekent dat je vaak op projectlocaties (momenteel voornamelijk regio Rotterdam en Lelystad) aanwezig bent. Daarnaast zal je 1 á 2 dagen werkzaam zijn vanuit ons hoofdkantoor in Nieuwegein.
​​​​​​​
Je bent het aanspreekpunt van het MT op het gebied van veiligheid. Met jouw overtuigingskracht weet jij het management het belang van veiligheid in te zien. Je weet uitvoering mee te krijgen in de veiligheidsgedachte en draagt HSE campagnes uit, momenteel staat onze Take Care campagne centraal. Totaal stuur je (direct en indirect) zo’n 15 enthousiaste collega’s aan en weet de verbinding tussen de verschillende infraprojecten te maken. Verder houd je toezicht volgens wet- en regelgeving en het Ballast Nedam VGM plan. Zie jij een situatie die onveilig is of dreigt te worden? Dan heb jij de bevoegdheid om het werk te onderbreken, bij te sturen of zelfs volledig te stoppen indien jij dit noodzakelijk acht.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het adviseren, corrigeren en zorgen voor een overzichtelijk beeld van de stand van zaken rondom jouw vakgebied, niet alleen aan het MT, maar ook binnen de tenderteams;
 • Het herzien van BN veiligheidsbeleid;
 • Het opstellen van het HSE beleid voor Infra Projects;
 • Het zorgen voor een groei op de veiligheidscultuurladder;
 • Het vergroten van commitment rondom veiligheid op onze projecten.

Wat breng je mee
 • Je hebt een afgeronde opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) of Hogere Veiligheidskunde (HVK) of relevante gerelateerde opleiding;
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als HSE Officer, Veiligheidskundige, Safety Inspector of een vergelijkbare rol (bij voorkeur in de infra zodat je weet welke risico’s er allemaal bij een groot infraproject komen kijken);
 • Je bent 40 uur beschikbaar, staat sterk in je schoenen en handelt resultaatgericht;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature, het team en/of de afdeling? Neem dan contact op met onze Recruiter:

Over Ballast Nedam HSE

Wij zijn een bouw- en ontwikkelbedrijf en zetten ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. We realiseren uiteenlopende projecten voor onze klanten; van kleinschalige opdrachten tot grote infrastructurele werken of hoogbouw onder complexe omstandigheden. Bij ons om de hoek, midden in de stad of in het buitenland. De basis waarop wij samenwerken is vertrouwen, zodat wij nu en in de toekomst voorkeurspartner blijven van onze stakeholders.
​​​​​​​
Onze vakkundige mensen, innovatieve concepten en (kosten)efficiënte manier van werken zorgen voor gewenste resultaten. Naast resultaten, onderscheiden wij ons in het proces daarnaartoe. Klantgerichtheid, ondernemerschap en open communicatie zorgen ervoor dat wij samen met de klant vernieuwende oplossingen bedenken en uitvoeren. Dit alles zo veilig, duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk. Ballast Nedam is er trots op deel uit te maken van Rönesans Holding, nummer 9 in de lijst van Europa's grootste internationale bouwbedrijven.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden of deze functie bij jou past? Neem dan snel contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een digitaal kop koffie (of thee) om dit verder te bespreken.

Solliciteer
Sollicitatieprocedure

Terug naar alle vacatures

Toch nog even verder kijken?

Bekijk alle vacatures