"Het maakt niet uit wat je ervaring is of welk niveau je doet. Iedereen wordt gelijk behandeld."
Luuc Bosboom
Stagiair BIM-Modelleur

Interview Luuc Bosboom

Luuc Bosboom (20), studeert Civiele Techniek en heeft tijdens zijn mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris Infra twee keer stage gelopen bij Ballast Nedam. Beide keren heeft hij meegelopen op de BIM-afdeling van de infratak. De eerste keer was zijn stage drie  maanden, zijn tweede (afstudeer)stage duurde een halfjaar.

Wat kun je vertellen over de werkzaamheden die je tijdens je stage bij Ballast Nedam hebt verricht?
Ik heb als BIM modelleur stage gelopen. Ik hield me bezig met het ontwerpen en modelleren van projecten. Het ging bijvoorbeeld over kranen, maar ook over bruggen en andere constructies. Dit deed ik voornamelijk met de software Revit. Tijdens mijn stage heb ik op verschillende afdelingen meegelopen. Zo heb ik als werkvoorbereider gewerkt, maar ook als maatvoerder en heb ik meegeholpen op de ontwerpafdeling. Dit was dus zowel op de bouwplaats als op het hoofdkantoor.

Wat was voor jou het meest bijzondere aan je stage?
Ik vond het project van de Blankenburgverbinding heel mooi omdat er veel complexe civiele technische aspecten in elkaar zijn. Ik heb overal mee mogen kijken en mogen helpen. Het was heel divers, dat was het mooiste. Halverwege mijn afstudeerstage kwam het coronavirus. Toen was het bijzonder om te zien hoe snel alles omgeschakeld kan zijn. Ondanks dat iedereen thuis zat, bleven we in contact met onze stagebegeleiders. Mijn stagebegeleider en ik hebben gebeld en besproken wat de mogelijkheden voor het thuiswerken waren. Het was natuurlijk afwachten wat er allemaal ging gebeuren maar uiteindelijk heb ik gelukkig niet onnodig hoeven stressen. 

Wat is het belangrijkste dat je hier hebt geleerd?
Initiatief tonen, zelfstandigheid en nauwkeurig te werk gaan. Die disciplines leer je pas echt in de praktijk, dat is heel anders dan op school. Je wordt meer in het diepe gegooid, je moet zelf je hoofd boven water houden. Dat vond ik best heftig, maar heeft me veel geleerd en daar ben ik blij om.

Hoe is het om op zo’n groot project als de Blankenburgverbinding stagiaire te zijn?
Wat mij is opgevallen is dat er, ondanks dat het zo’n groot project is en er verschillende bedrijven naast elkaar werken, goed wordt samengewerkt. Ik had verwacht dat zo’n enorm project zou zorgen voor veel chaos maar het was juist heel gestructureerd. Er werken mensen van allerlei verschillende bedrijven, maar daar merkte je niks van. Je leert op dat moment ook van elkaar. Het ene bedrijf pakt het net even anders aan dan het andere, maar samen hebben ze één doel.

We hebben begrepen dat je aan mooi cijfer hebt gekregen voor je onderzoek! Vertel eens, hoe zit dat?
Ja op mijn diploma staat een 10! Ik had het totaal niet verwacht. Mijn examen was in drie onderdelen verdeeld: gegevens verzamelen, de uitvoeringsfase en de voorbereidingsfase. Mijn stagebegeleider was ook erg tevreden, hij heeft een goede beoordeling over mij geschreven.

Wat maakt Ballast Nedam voor jou speciaal?
De diversiteit van de mensen én de werkzaamheden. De sfeer is goed en de collega’s zijn leuk. De collega’s willen je echt wat leren en ze kijken wat er bij je past. Je kunt eigenlijk heel veel kanten op.

Zou je Ballast Nedam aanbevelen bij andere studenten?
Zeker, je wordt goed begeleid en diversiteit binnen het bedrijf is enorm. Het bedrijf is heel flexibel en luistert goed naar jou. Het maakt niet uit wat je ervaring is of welk niveau je doet. Iedereen wordt gelijk behandeld.  

 

Powered by Emply