Voor vragen kan ik altijd terecht bij de collega’s en als het nodig is hebben ze de tijd om meer te betekenen dan alleen een antwoord. Ze willen graag met ons meedenken. 
Jasper Ellens
Afstudeerstage

Ik ben Jasper Ellens, 4de jaars student Civiele Techniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) te Arnhem. Sinds februari studeer ik af bij Ballast Nedam Renewables en voer ik onderzoek uit naar een losvoorziening. Voor mijn afstuderen kwam ik al snel uit bij Ballast Nedam, doordat ik eerder tijdens mijn studie stage heb gelopen bij Ballast Nedam kende ik het bedrijf en kon ik via oude contacten snel bij de juiste mensen op gesprek komen.

Samen met mijn afstudeerpartner werk ik vijf dagen per week aan ons afstudeeronderzoek, deze vijf dagen mogen wij zelf indelen of we op kantoor werken of bijvoorbeeld op school. Doordat ik afstudeer, heb ik mijn eigen werk waar ik gedurende de week mee bezig ben. Dit bestaat uit het uitvoeren van literatuuronderzoek, schrijven van een plan van aanpak en een programma van eisen en het bedenken van alternatieven waarmee de probleemstelling van het onderzoek moet worden opgelost.

Wij studeren af bij Ballast Nedam Renewables, de offshore afdeling. Een leuk en betrokken team. Voor vragen kan ik altijd terecht bij de collega’s en als het nodig is hebben ze de tijd om meer te betekenen dan alleen een antwoord. Ze willen graag met ons meedenken. Daarnaast heeft Ballast Nedam ook een afdeling voor hun jonge engineers, Young BN, die interessante activiteiten organiseren zoals lunches en excursies.

Het mooiste aan Ballast Nedam vind ik de nieuwe ambitie: ‘Samen grensverleggend’. Dit is terug te vinden in de projecten waaraan wordt gewerkt. De projecten die worden uitgekozen hebben ieder hun eigen uitdagingen die niet zomaar op te lossen zijn en vragen ieder hun eigen bijzondere aanpak. Ook is goed te zien dat Ballast Nedam graag weer aan de top van de Nederlandse markt wil behoren. Het zoeken naar slimme oplossingen en dit samen te doen is duidelijk te merken en dit zorgt voor een erg fijne sfeer waarin iedereen wordt gewaardeerd en zijn mening kan laten horen.

Doordat Ballast Nedam weer wil groeien vermoed ik dat Ballast Nedam in de komende jaren meer medewerkers maar ook stagiaires aan moet nemen om deze groei bij te benen. Voor stage-zoekenden is dit goed nieuws omdat Ballast Nedam een goed bedrijf is om te kiezen als stagebedrijf waarbij je goed begeleid wordt en, als je er zelf ook hard voor werkt, je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en veel te leren. Ik ben blij ik met mijn keuze voor Ballast Nedam en zou hier graag meer willen doen dan alleen stages lopen!

Powered by Emply