Van niets, iets maken, dat vind ik het leukste aan mijn stage!
Luuc Bosboom
Stagiair BIM-Modelleur

Luuc is 19 Jaar en zit in zijn laatste jaar van de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra. Hij heeft vorig jaar stage gelopen bij Ballast-Nedam, in zijn 1e leerjaar bij Civiele technieken de Boer en is nu begonnen aan zijn Derde en laatste stage van deze opleiding. Na de zomer gaat hij verder op het hbo.

Waarom heb je voor Ballast Nedam gekozen?

Het is een bedrijf met status en daarnaast is het een bedrijf dat veel gave projecten heeft, onder andere op het gebied van water, dit sprak me aan. Daarnaast heb ik vanuit school geleerd om met AutoCAd te werken. Toen ik bij Ballast Nedam kwam zei mijn begeleider al meteen “daar werken we hier weinig meer mee, hier gebruiken we Revit, Civil3D en Synchro4D”. Daar ben ik mee begonnen en inmiddels al vrij bekend mee. Op school krijgen wij lessen in AutoCAD en Revit. Met Synchro4D heeft niemand op school ervaring. Het meeste van dit soort programma’s en het modelleren leer je vooral op stages want in de praktijk leer je het meest.

Wat vond je gaaf aan Ballast Nedam waardoor je met je afstudeeropdracht weer voor Ballast Nedam hebt gekozen?

Wat ik gaaf vind aan Ballast Nedam is dat je net zo behandeld wordt als de rest van de medewerkers. Er is veel mogelijk, zo mocht ik bijvoorbeeld vorig jaar al meteen een cursus 4D modeleren volgen. Wanneer je aangeeft wat je wilt, wordt daar ook ruimte voor gemaakt. Er is een prettige sfeer, waarbij je elkaar goed kent, iedereen is heel enthousiast en er is een heldere manier van communiceren. Daarnaast loopt Ballast Nedam in Nederland voorop als het gaat over modeleren, waardoor je een uitdagende stage krijgt.

Wat maakt jouw stage zo leuk?

Dat je van niets iets maakt! Vorig jaar begon ik met het maken van verkeersborden en uiteindelijk mocht ik zelfs kranen modeleren. Uiteindelijk maak je dingen die door iedereen worden gebruikt, waardoor je echt wat betekent voor het bedrijf zelf. Wanneer ik dit dan vervolgens terug zie vind ik dat wel heel gaaf.

Waar ben je trots op?

Dat de dingen die je doet, hoe klein ze soms ook zijn, een meerwaarde hebben voor het bedrijf en dat iedereen er wat aan heeft. Daarnaast ben ik natuurlijk trots op de projecten waarbij ik meegeholpen heb, zoals de Scheepmakers in Haarlem, een offshore project, ik heb meegeholpen met het inmeten van de fundering bij de president in de Vleuterweide en bij verschillende projecten bij de Blankenburg verbinding gemodelleerd.

Wat is jouw ambitie?

Succesvol worden als ingenieur of projectleider in de civiele techniek. Mede door het werken aan 3D en 4D projecten bij Ballast Nedam en het meedoen aan de Utrecht mobility challenge, ben ik erachter gekomen dat ik momenteel te weinig uitdaging heb op mijn opleiding. Ik heb graag verantwoordelijkheid en vind het daarbij leuk om kennis over te dragen. Na het afronden van mijn Mbo-opleiding wil ik graag doorstromen naar de Hbo-opleiding Civiel op de Avans in den Bosch.

Je zegt meegedaan te hebben aan de Utrecht mobility challenge, wat houd dit precies in?

Bij de Utrecht mobility challenge werk je samen met mede studenten van andere scholen aan de challenge hoe houden we Utrecht in de toekomst bereikbaar? We kregen verschillende presentaties van bedrijven en inwoners die dagelijks met het probleem te maken hebben. Als team hebben wij een project bedacht genaamd Smart2Work. Dit zorgt ervoor dat de reistijd van werknemers zo efficiënt mogelijk wordt in gedeeld. Mede dankzij HUBS aan de rand van Utrecht is het mogelijk voor werknemers zo snel mogelijk op hun werk te komen. Ons idee is door de jury bestaande uit een aantal bedrijven zoals Sweco en Rijkswaterstaat als beste idee uitgekozen.

Zou je in vervolgstages weer kiezen voor Ballast Nedam?

Jazeker, ik ben sowieso van plan om één van de drie HBO-stages weer bij Ballast Nedam te lopen. Ik voel me thuis bij Ballast Nedam en ik vind de uitdaging die je er heb heel fijn.

Powered by Emply