Kennis delen met mensen die niet de opleidingskansen als ik heb gehad. ‘Ik kijk ernaar uit om in Sri Lanka de Nederlandse methodieken en veiligheidsaspecten over te brengen op de lokale bevolking.

Sinds 2012 is Rik de Gorter in dienst bij Ballast Nedam. Hij begon als trainee, is opgeklommen tot uitvoerder/ werkvoorbereider en is inmiddels Materiaal technoloog Bij Ballast Nedam. Ook is hij een half jaar voor een stageproject van Ballast Nedam in Gambia geweest. Daar heeft hij gemerkt dat hij het erg leuk vindt om zijn kennis te delen met mensen die niet de opleidingsmogelijkheden heeft gehad zoals hij. “Het is erg tof om te zien dat mensen daadwerkelijk wat van je leren en dit toe kunnen passen in hun werk. Niet alleen voor zolang als ‘wij’ er met een project bezig zijn, maar ook waar ze later nog wat mee kunnen.” Binnenkort krijgt hij opnieuw deze kans, dan gaat hij naar Sri Lanka om samen met de lokale bevolking te bouwen aan een nieuwe waterzuivering.

Wapenfeit (en):
De Gorter is erg trots op het feit dat hij mocht meewerken aan de bouw van de Nieuwe Botlekbrug in Rotterdam en aan het Van Harinxmakanaal-aquaduct in Harlingen.

Hoe ga jij de bouwwereld veranderen?
“Door kennis te delen met mensen die niet de opleidingskansen als ik heb gehad. ‘Ik kijk ernaar uit om in Sri Lanka de Nederlandse methodieken en veiligheidsaspecten over te brengen op de lokale bevolking.”

(bron: Cobouw: Dit zijn ze: de talenten van de bouw)

Terug naar BN-ers
Powered by Emply