We liggen goed in de markt. Engineers, werkvoorbereiders en projectmanagers willen graag voor ons bedrijf werken. Om eerlijk te zijn: dat was in 2016 na alles wat er is gebeurd niet het geval. Maar nu zien we dat behoorlijk aantrekken. Mensen voelen zich uitgedaagd door onze projecten. Ze vinden het leuk, nee, ze houden ervan! We geven nieuwe, jonge mensen veel ruimte en verantwoordelijkheid in hoge functies.
Cenk Düzyol
Chief Executive Officer

Ballast Nedam-topman Cenk Düzyol blaakt van zelfvertrouwen: ‘We hebben een internationale supply chain, dat is een van onze krachten’

Ballast Nedam heeft alle verlieslatende projecten in 2018 afgerond en verwacht break even te draaien. Over 2019 en de jaren erna is Ballast Nedam-topman Cenk Düzyol heel positief. Met in het oog springende projecten verwacht het bedrijf prima te kunnen verdienen en veel mensen te kunnen werven. “De mensen vinden onze mooie projecten leuk. Nee, ze houden ervan!”

Ballast Nedam wil dé wolkerkrabberspecialist van Nederland worden

Ballast Nedam verwacht veel van een opvallend rijtje nieuwe, grote projecten die sinds de overname door Rönesans zijn binnengehaald. Düzyol somt op: het grootste winkelcentrum van Nederland de Mall of Netherlands, de uitbreiding van het WTC in Amsterdam, Cooltower in Rotterdam, de Blankenburgverbinding, de Galaxy Tower in Utrecht en de Rotterdam Building. “We zijn op zoek naar unieke, grote ontwikkelkansen.” De topman durft te stellen dat Ballast Nedam koploper in de Nederland wordt als het gaat om dit soort grote, complexe gebouwen. “Onze omzet in dit soort projecten zal groter zijn dan van vergelijkbare divisies van andere grote bouwbedrijven.”

Jonge mensen krijgen hoge functies

Het herboren Ballast Nedam blaakt van zelfvertrouwen. Het bouwconcern ligt goed in de markt bij vaklieden die op zoek zijn naar boeiend werk, zegt Düzyol. Volgens hem willen engineers, werkvoorbereiders en projectmanagers dolgraag voor het bedrijf werken. “Om eerlijk te zijn: dat was in 2016 na alles wat er is gebeurd niet het geval. Maar nu zien we dat behoorlijk aantrekken. Mensen voelen zich uitgedaagd door onze projecten. Ze vinden het leuk, nee, ze houden ervan! “We geven nieuwe, jonge mensen veel ruimte en verantwoordelijkheid in hoge functies.” Dat Ballast Nedam de verliesjaren achter zich heeft gelaten, maakt het bedrijf zeker ook interessanter, geeft hij toe. Ballast Nedam is de afgelopen jaren flink versterkt en verjongd. Rönesans schuwde het daarbij niet om goede mensen uit het buitenland te halen. Ook uit de internationale groep van Rönesans-bedrijven.

Bron: Cobouw

Lees hier het hele interview
Powered by Emply