"We hebben een behoorlijk dal gekend, maar we zijn er heel sterk uit gekomen."
Berry Ramaekers
Hoofd Werkvoorbereiding

Berry Ramaekers, een BN-er in hart en nieren

Berry is al sinds het jaar 2008 een BN-er. Een echte, want toen wij vroegen wie er iets kon vertellen over het feit waarom je bij Ballast Nedam wil werken, was hij de eerste die zijn hand op stak.

Berry is een doorzetter, zijn dyslexie gaf tijdens zijn jonge jaren behoorlijk wat hobbels, maar dat heeft hem niet weerhouden om te blijven studeren. Hij werd gegrepen door de cijfers en de techniek en heeft inmiddels al weer heel wat jaren een Master Betonconstructeur op zak.

Zijn carrière is Berry gestart bij RWS. Al heel vroeg hield hij zich bezig met BIM en 3D, waarmee hij menig collega heeft weten te inspireren. Na RWS is hij bij een ingenieursbureau aan de slag gegaan, waarna hij al zijn ervaring heeft meegenomen naar de aannemerskant. Twee jaar bij Heijmans en nu dus al 11 jaar thuis bij Ballast Nedam.

Berry heeft roerige tijden meegemaakt binnen ‘de Ballast’. Fantastische projecten, maar ook de reorganisatie en de overname door Rönesans. Zijn betrokkenheid bij onze organisatie blijkt wel uit de rol die Berry in de OR heeft gespeeld. Berry is namelijk een echt mensen-mens en heeft in de OR altijd gestuurd op aandacht voor de mens, de beoordelingssystematiek, opleiding en altijd de vraag: wat speelt er mij de mensen in de organisatie. Mensen zijn in zijn ogen echt het belangrijkste kapitaal. Hij gaat daarover kritisch in gesprek, want een reorganisatie gaat niet in de koude kleren zitten. Hij vind het belangrijk om een thuisbasis te creëren voor de medewerkers. Zijn motto: wees zuinig en ontwikkel je mensen. Geef eventuele frustratie aandacht, zodat je het kunt ombuigen.

De mensen met wie hij samenwerkt maken zijn werk daarom ook leuk; Infra Projects heeft een fijne directie waar je harder voor gaat lopen. Ze zijn transparant, open, geïnteresserd, nieuwsgierig en benaderbaar, aldus Berry. Binnen Infra is er echt aandacht voor soft skills. Er is een enorm lerend vermogen en het zijn jonge enthousiaste 'andersdenkers'. Waardering en commitment, dat is waar het voor Berry om draait!

Berry is met recht trots op de organisatie, we hebben een behoorlijk dal gekend, maar we zijn er heel sterk uit gekomen. Hij draagt de naam BN-er dan ook fier!

De projecten waar Berry aan werkt maken hem een BN-er in hart en nieren. Mooie, uitdagende projecten. Die uitdaging zit in de omvang, in de complexheid qua organisatie en in de techniek. Met het team werkvoorbereiding zoekt hij de grenzen in de technische mogelijkheden, bedenken ze faseringen die in de beschikbare tijd haalbaar zijn. 

Bij BN kijken we naar kansen en mogelijkheden en laten we ons niet door onmogelijkheden weerhouden. We geven verantwoordelijkheden en kansen, zodat je zelf aan het stuur van je carrière kunt staan!

Terug naar BN-ers
Powered by Emply